"2015, els temps han canviat", especial resum de l'any, a TV3

El pròxim dimarts dia 29, a les 21.55, TV3 emetrà el programa resum de l'any "2015, els temps han canviat", dirigit per Jordi Muixí i realitzat per Manuel Puente i Xavier Bonet.

Com deia Bob Dylan,  els temps sempre estan canviant i cada resum de l' any procura  explicar quins han estat els principals fets que ho corroboren. Aquest 2015 han passat moltes coses que ratifiquen aquest criteri però sobretot hi ha hagut quatre esdeveniments que marquen un abans i un després històric. Quatre esdeveniments que constitueixen l'eix central del resum de l' any de TV3.

El primer d' aquests esdeveniments són les eleccions del 27 de setembre.  Mai   s'havien celebrat unes eleccions en què  l'electorat es pronunciés sobre la independència de Catalunya.  Mai tampoc en el Parlament s' havia configurat una majoria absoluta favorable a l'independentisme  i mai un partit emergent com  Ciutadans, defensant la posició totalment contraria ,s' havia convertit en el primer partit de l' oposició. Mai tanta gent havia demanat una relació diferent entre Catalunya i Espanya,  ja sigui optant per la independència  o preferint que es mantingui el  vincle actual i mai , des de la recuperació de la democràcia, hi havia  hagut tanta incertesa sobre el futur polític més pròxim, una incertesa que, pel que fa a la presidència i formació del govern de Catalunya, desprès de la decisió de l'assemblea de la CUP ahir, a Sabadell, es mantindrà a principis de l'any vinent.

Tampoc mai a l' Estat Espanyol s' havien encarat unes eleccions generals amb el rerefons que dues forces noves, "Podemos"  i "Ciudadanos", poguessin  esquerdar el tradicional  bipartidisme sobre el que s' ha construït  l' anomenada Transició  espanyola durant últims trenta-cinc anys.

En l' àmbit internacional, tampoc mai  Paris, des de la segona Guerra Mundial,  havia patit una doble sotragada terrorista com  la  dels atemptats d' aquest novembre o els de Charlie Hebdo  del gener, que estat com una mena d' 11 de setembre de l' Estat Islàmic a Europa.

I sobretot , mai  Europa havia hagut d' afrontar i protagonitzar  una crisi de refugiats tan massiva i dolorosa  com la que ha viscut aquest 2015, amb motiu  del  milió  persones que han fugit angoixades de la guerra de Síria.

Quatre fets, doncs, en què la gent ,amb els seus vots o amb el seu dolor, han marcat un profundíssim abans i després que  condicionarà  el futur de Catalunya ,d' Espanya i d'Europa.

El programa òbviament també  inclourà  altres fets destacats d' aquest 2015 com la irrupció de Syriza a Grècia -amb la celebració de dues eleccions i un referèndum  per continuar fent front a la crisi del deute-, l' escàndol Volkswagen, l' esclat   de la bombolla financera xinesa,  l'històric restabliment de les relacions entre els Estat Units i Cuba amb la mediació del Papa Francesc I, l' acord nuclear entre els Estats Units i l' Iran, la legalització dels matrimonis homosexuals a Irlanda  i als Estat Units, el malson de l' accident aeri de Germanwings , els esforços creatius  del món cultural per  resistir i conviure amb el 21 per cent de l' IVA Cultural  o el Triplet  del Futbol Club Barcelona entre altres qüestions.

Fets que han marcat l'any i que els caps de les diferents seccions dels serveis informatius de TV3 aniran desgranant, de manera molt amena i visualment molt atractiva amb la utilització de tècniques virtuals, a "2015, els temps estan canviant" desgranarà "2015, els temps han canviat". El programa s'emetrà el dimarts dia 29, a les 21.55, i hi haurà una reemissió l'endemà, dia 30, a les 12.45.

tv3.cat

Anar al contingut