"1 de gener del 2002: l'entrada en vigor de l'euro" a "Els dies clau"

El dilluns 28 de desembre, a partir de les 22.05, el 33 emet un nou capítol d'"Els dies clau", la sèrie documental que reflexiona sobre fets destacats dels últims trenta anys. Cada capítol gira al voltant d'una data clau i el que va passar, per explorar un tema que ha dominat durant aquest període. Aquesta setmana se centrarà en l'1 de gener del 2002, el dia de l'entrada en vigor de l'euro.

Miquel Ramon, Albert Closas i Miren Etxezarreta són alguns dels protagonistes d'aquest capítol. Periodistes i economistes ajudaran a recordar com es va dur a terme la unitat monetària d'Europa just en un moment històric en què aquesta es qüestiona.

Després, el 33 recupera "Primeres eleccions democràtiques" a "Dies de transició"

El 15 de juny de 1977 va ser la data triada per celebrar les primeres eleccions democràtiques i per posar fi al règim franquista. Però aquestes eleccions es van celebrar en un context no democràtic, encara. Els "grisos" encara eren "grisos", el govern -hereu del franquisme- rebia les pressions del sector més dur de l'antic règim, i el "soroll de sabres" condicionava moltes decisions.

tv3.cat/els-dies-clau

facebook.com/elsdiesclau

twitter.com/elsdiesclau

Anar al contingut