Actualitat blanc-i-blava

L'Espanyol pateix però supera el Celta (2-1) i suma els primers punts de la temporada

Finalment, l'Espanyol pot respirar una mica més tranquil. Patint, amb dificultats i sense fer un bon joc, l'equip blanc-i-blau ha aconseguit el primer triomf de la temporada. Ha estat davant un Celta de Vigo que ha estat superior durant bona part del matx, però que ha perdut el control de la situació en el pitjor dels moments. Moisés Hurtado i el brasiler Jónatas han anotat els primers gols de la temporada per a l'equip d'Ernesto Valverde. Tot i que el Celta ha insistit fins al final, només ha pogut marcar mitjançant Canobbio. El 2-1 final dóna més tranquil·litat als blanc-i-blaus.

El partit ha començat amb tots dos equips intentant avançar-se en el marcador i sense un dominador clar del centre del camp. A poc a poc, però, ha estat l'Espanyol qui ha començat a obtenir el control de l'esfèrica i a intentar acostar-se a la porteria defensada per Pinto. Això sí, sense excessiu perill. Els blanc-i-blaus han aconseguit combinar amb certa comoditat a la rereguarda però sense profunditat a l'hora d'arribar a la porteria contrària.

Al darrere, el Celta s'ha trobat força còmode i ha intentat sortir al contraatac, però sense gaire èxit. El primer gran avís l'ha donat al minut 26 de la primera meitat Baiano, després d'una errada en defensa a càrrec de Jarque. Kameni, però, ha pogut desfer el perill. El mateix jugador, cinc minuts més tard, ha estat a punt d'avançar el quadre gallec en el marcador, però la seva rematada ha sortit lleugerament desviada a la dreta de la porteria de Kameni.

I és que els jugadors de Fernando Vázquez han començat a animar-se a mesura que avançava el partit, sobretot en veure que els blanc-i-blaus es mostraven tan innocents en atac. Així les coses, al minut 33, Lequi, tot sol, ha pogut rematar un córner llançat pel seu equip i, quan semblava que el més fàcil era anotar el gol, ha enviat la pilota lluny del marc defensat per Carlos Kameni. Així s'ha arribat al descans amb un Espanyol atemorit davant la creixent iniciativa en atac de l'equip de Vigo i una afició que ha dedicat els primers xiulets als seus jugadors.

La segona part ha començat boja. En tan sols sis minuts hi ha hagut tres gols. El primer l'ha anotat Moisés Hurtado a la sortida d'un córner. Semblava que l'Espanyol, que a la primera meitat havia patit força, encarrilava el partit, però tan sols tres minuts més tard ha empatat el Celta amb un llançament magistral a càrrec de Canobbio. Els blanc-i-blaus podien perdre el rumb del partit, però el brasiler Jónatas s'ha encarregat d'apaivagar la inquietud de la graderia espanyolista amb un gol de contraatac.

A partir d'aquí, el Celta ha perdut el control del partit que havia exercit durant tota la primera meitat i ha estat a mercè d'un Espanyol que ha millorat a partir de força i empenta, tot i que no pel joc exhibit. Malgrat tot, el conjunt gallec ha disposat de bones ocasions. La primera, a càrrec d'Oubiña, que tot sol ha rematat desviat. Uns minuts més tard, Kameni ha tret sobre la línia de gol una pilota quan la rematada d'un jugador gallec ja es colava a l'interior de la xarxa. Finalment, però, els blanc-i-blaus han aconseguit aguantar el marcador i sumar els tres primers punts de la campanya.

La notícia negativa d'aquesta segona part ha estat la lesió del capità, Raúl Tamudo, que ha hagut de ser substituït per Walter Pandiani al minut 25 de la represa.