Jugadors de l'Alabès celebrant la classificació per a la final de la Copa (Reuters)
Futbol

L'Alabès demana de forma oficial que la final de Copa del Rei es disputi a San Mamés

El club de Vitòria demana a través d'un comunicat oficial que la final de la Copa del Rei es jugui a Bilbao, tot i que un concert de rock tres dies després resta moltes opcions a aquesta seu

Nil CorominasActualitzat

El club de Vitòria ha demanat mitjançant un comunicat oficial que la final de la Copa del Rei contra el FC Barcelona es jugui a San Mamés. D'aquesta manera s'ha formalitzat la petició que ja feia dies que l'Alabès temptejava.

Entre els avantatges que l'Alabès troba a disputar la final a Bilbao, al·lega raons com les facilitats de desplaçament que suposaria per l'afició de l'equip, a diferència d'altres ciutats a més distància de Vitòria.

En el comunicat emès pel club, també es té en compte l'impacte econòmic que suposaria per al País Basc: "L'arribada de quasi 50.000 aficionats procedents de tots dos clubs suposarà un impacte econòmic molt important per al País Basc, un  impacte al voltant de 10 milions segons informes d'institucions públiques basats en finals anteriors".

Tot i això, tal com vam apuntar arran de l'entrevista a Josean Querejeta, propietari del club, a Catalunya Ràdio, San Mamés és una elecció improbable, ja que tres dies després, l'estadi de l'Athletic serà l'escenari d'un concert del grup Guns'N'Roses. I l'organització del concert ha demanat un mínim de 7 o 8 dies per preparar-lo.

Precisament, Imanol Pradales, diputat de Desenvolupament Econòmic i Territorial de Biscaia, ha remarcat aquest fet per argumentar la impossibilitat que la final de Copa es pugui jugar a Bilbao.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut