Madrid

Zapatero no veu errors en el procés de pau però reconeix que ha arribat al punt final

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha dit aquest dissabte que el procés de pau a Euskadi tenia el fonament en el diàleg i, després de l'atemptat perpetrat per ETA dissabte passat a l'aeroport de Barajas, aquest diàleg i aquest procés "han arribat al punt final". Zapatero ha fet aquesta reflexió en una conversa informal amb periodistes després de l'acte celebrat al Palau Reial amb motiu de la Pasqua Militar. El cap de l'executiu també s'ha mostrat convençut que "no hi ha cap aspecte que permeti dir que hi ha hagut algun error" davant l'atemptat de Barajas.

Actualitzat

Zapatero ha rebutjat els "debats semàntics" sobre si quan va dir que suspenia el diàleg donava el procés de pau per trencat i ha insistit que el procés ha arribat al final, la qual cosa no impedeix que la seva determinació sigui tan forta com fins ara per veure la fi de la violència: "Tinc tant rebuig, estupor, por i odi a la violència que estic disposat a sacrificar tot el que sigui necessari perquè a Espanya no hi hagi bombes."

El president espanyol ha qualificat l'atemptat a l'aparcament de la T4 de "greu error que només ha provocat dolor". D'altra banda, Zapatero s'ha referit a les afirmacions del secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, en què considerava que la informació que tenia l'executiu "no es corresponia amb la voluntat d'ETA" i ha assenyalat que les paraules de Blanco van ser "malinterpretades", ja que el govern "sempre" ha tingut "tota la informació que pot tenir" respecte a l'organització.

Zapatero, que s'ha mostrat convençut que la ciutadania li reconeixerà que "només s'aconsegueixen les coses si s'intenten", ha defensat que l'actitud del PP hauria de ser la de donar suport al govern i que els populars haurien d'assumir que és l'executiu qui dirigeix la política antiterrorista.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut