Bilbao

El lehendakari convoca una manifestació pel dia 13 a Bilbao sota el lema "Per la pau i el diàleg"

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, farà una crida dimarts a tots els ciutadans perquè es manifestin el pròxim dia 13 a Bilbao amb el lema "Per la pau i el diàleg", segons han confirmat fonts del govern basc. Paral·lelament, a Madrid, associacions d'equatorians i sindicats n'han acordat una altra pel mateix dia a favor de la pau i contra el terrorisme. Mentrestant, diversos ciutadans s'han trobat aquest migdia davant les institucions d'Euskadi convocats per Ibarretxe per expressar el seu rebuig a l'atemptat.

Actualitzat

Aquesta ha estat la segona concentració que ha promogut el govern basc per expressar el rebuig de la ciutadania a l'atemptat d'ETA a Barajas. L'Associació de Municipis Bascos Eudel s'ha adherit a la proposta del govern autonòmic.

La cita ha coincidit amb la localització del cadàver del segon equatorià desaparegut per l'explosió de dissabte, a qui s'ha recordat durant les concentracions. A Vitòria, han coincidit el lehendakari Ibarretxe, el president del PNB, Josu Jon Imaz, la vicelehendakari Idoia Zenarruzabeitia i el conseller d'Habitatge i Afers Socials, Javier Madrazo.

Després de reunir-se dimarts amb el govern, Ibarretxe oferirà una valoració política de l'escenari actual després de l'atemptat d'ETA a Madrid i, tot seguit, farà una crida a la ciutadania perquè participi el dissabte dia 13 en una manifestació sota el lema "Per la pau i el diàleg". Com ja es veu en el lema, la convocatòria busca reivindicar la pau i deixar clar que el diàleg és l'única via per solucionar els problemes.

També es vol deixar palès que "la majoria de ciutadans, inclosa la majoria de l'esquerra abertzale, no admet que s'hagi trencat l'alto el foc amb el terrible atemptat de Madrid". El govern pretén que la manifestació rebi el suport de totes les forces polítiques, encara que el PP i el PSE no han decidit ara per ara si s'hi presentaran.

Pel mateix dia, però a Madrid, la Federació Nacional d'Associacions d'Equatorians a Espanya i els sindicats CCOO i UGT han acordat una manifestació unitària per la pau i contra el terrorisme. La manifestació, han dit, està "oberta a tots els grups polítics i socials".

Anar al contingut