Madrid

Zapatero compareixerà al Congrés en dues setmanes per retre comptes després de l'atemptat d'ETA

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha reunit un gabinet de crisi format per diferents membres de l'executiu i responsables de la intel·ligència i de la seguretat nacional per analitzar la situació després de l'atemptat comès per ETA a l'aeroport de Barajas, que va costar la vida a dos ciutadans equatorians. Sobre la taula, l'objectiu de començar a traçar la nova estratègia antiterrorista que la banda terrorista trenqués, sense cap comunicat previ, l'alto el foc permanent que havia decretat el 22 de març. El president té previst comparèixer la setmana del 15 de gener al Congrés per informar la resta de grups polítics.

Actualitzat
José Luis Rodríguez Zapatero compareixerà la setmana que ve, no, l'altra davant el ple del Congrés per informar de la situació que ha generat l'atemptat d'ETA a l'aeroport madrileny. La data concreta d'aquest ple, que tindrà caràcter extraordinari, ja que les sessions de la Cambra no comencen fins a l'1 de febrer, es fixarà pròximament, després que el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'hagi reunit els pròxims dies 9 i 10 de gener amb els portaveus dels grups parlamentaris.

L'executiu ha anunciat aquesta compareixença en el mateix comunicat en què ha informat de la reunió que han mantingut durant tres hores a La Moncloa el president espanyol amb un gabinet de crisi. Zapatero ha estat informat de la situació a l'aeroport i els treballs que s'estan fent per recuperar d'ente la muntanya de runa el cos de la segona víctima mortal. També s'ha posat de manifest que el protocol de seguretat de l'Estat que s'acostuma a activar després d'un atemptat està funcionant amb normalitat. Finalment, també s'ha estudiat les reaccions internacionals rebudes des que dissabte va trencar l'alto el foc permanent.

A la trobada hi han assistit els dos vicepresidents de l'executiu, María Teresa Fernández de la Vega i Pedro Solbes; els ministres de l'Interior i d'Assumptes Exteriors, Alfredo Pérez Rubalcaba i Miguel Ángel Moratinos; el director del Centre Nacional d'Intel·ligència, Alberto Saiz; el secretari d'Estat de Seguretat, Antonio Camacho, i el director de gabinet del president, José Enrique Serrano.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut