Alsasua

Ataquen amb foc i pintades la vivenda de l'alcaldessa d'Alsasua

Un grup de desconeguts va atacar ahir a la nit la vivenda de l'alcaldessa d'Alsasua, a Navarra, Asunción Fernández Garayalde, d'Aralar. "Cinc o sis xavals", segons una veïna, van calar foc a la porta i van fer dues pintades als brancals, en què es podia llegir "Gora ETA". El grup va fugir en adonar-se de la presència de la dona. Fins al lloc dels fets, es van desplaçar agents de la Policia Municipal, que investiguen l'acció violenta. L'edil i la seva família eren dins l'habitatge, però no van patir danys personals. Aralar ha qualificat l'atac com a fet "greu", però no el denunciarà.

Actualitzat
Segons Fernández de Garayalde, quan va sortir alertada per la veïna va veure papers que suposadament van ser usats per calar foc a l'entrada de casa seva i dues pintades a favor de la banda armada. L'alcaldessa ha explicat que la seva família mai no havia rebut amenaces, i ha avançat que continuarà exercint el seu càrrec amb normalitat.

El coordinador d'Aralar, Patxi Zabaleta, ha assegurat que l'atac a l'habitatge de l'alcaldessa és un fet "greu", però que no el denunciarà. Després de solidaritzar-se amb les víctimes, ha explicat que no denunciar-lo no es deu a "debilitat", sinó al convenciment de la formació que la violència al carrer s'ha de resoldre a través del diàleg.

El dirigent d'Aralar ha lamentat que trigui a arribar un comunicat d'ETA sobre l'atemptat de Barajas, tot i que ha precisat que l'atac va significar "un trencament de fet" de l'alto el foc permanent. Pel polític, la banda ja no pot parlar de treves perquè ha perdut la credibilitat. L'únic comunicat que espera és que ETA anunciï l'abandonament unilateral de la violència.
Anar al contingut