Jocs Olímpics

Cara i creu per a les seleccions espanyoles de waterpolo i d'handbol als Jocs

El conjunt entrenat per Rafael Aguilar s'ha assegurat el pas als quarts de final de la competició de waterpolo. L'equip espanyol ha jugat un gran partit i ha derrotat per 12-6 l'actual campiona d'Europa, Montenegro. Quan falta només l'últim partit contra Grècia, Espanya és segona del seu grup. Per contra, la selecció espanyola d'handbol ha caigut per 21-28 davant de França. Qui també ha sumat, però, un triomf vital ha estat el combinat femení d'hoquei herba que, malgrat patir, ha superat Sud-àfrica per 1-0.

Actualitzat

Després d'aquest resultat, doncs, els jugadors de Juan Carlos Pastor hauran de jugar-se la classificació per als quarts de final dilluns que ve contra el Brasil. Millor sort han corregut les noies de l'hoquei herba. La selecció espanyola ha superat per la mínima Sud-àfrica amb un gol de Romagosa de penal córner. Ara, Espanya és quarta del seu grup i es jugarà l'accés a la següent ronda davant Corea del Sud.  

Via-Dufresne i Tutzó només podran optar al bronze

Les regatistes catalanes Natàlia Via-Dufresne i Laia Tutzó s'han classificat per a la Medal Race de la categoria 470 de vela, que es disputarà dilluns que ve. Les catalanes han acabat en la vuitena posició de la classificació general de les regates que donen accés a la final. Amb aquest resultat Via-Dufresne i Tutzó només tenen opcions d'aconseguir la medalla de bronze. Tot i així, per aconseguir-ho haurien de guanyar la prova i esperar que la parella brasilera no passés de la vuitena posició.

Els espanyols Fernando Echávarri i Antón Paz han sumat la seva segona victòria en la categoria tornado i lideren la classificació general de l'especialitat. En la categoria 49er, els bascos Iker Martínez de Lizarduy i Xabier Fernández han guanyat la dotzena regata i demà lluitaran per fer-se amb una medalla.

Mala jornada per a l'atletisme català

Josep Lluís Blanco i Rubén Palomeque han quedat eliminats a les sèries classificatòries de la prova dels 3.000 metres obstacles i no disputaran la final. També està fora de la competició la reusenca Iratxe Quintanal, que ha quedat eliminada de la prova femenina de llançament de pes.

Paquillo Fernández s'ha de conformar amb la setena posició


L'atleta de Granada, una de les opcions clares de medalla de la delegació espanyola, ha acabat setè en els 20 quilòmetres marxa. El rus Valeri Bortxin ha guanyat l'or. Bortxin ha superat l'equatorià Jefferson Pérez, segon, i l'australià Jared Tallent. L'italià Ivano Bruggetti, medalla d'or a Atenes i triple campió mundial, ha estat cinquè. Amb la setena posició Paquillo ha obtingut un diploma olímpic.

Dos espanyols a la final de llançament de disc

Mario Pestano i Frank Casañas s'han classificat per a la final de llançament de disc, que es disputarà dimarts. Casañas, espanyol d'origen cubà, ho ha fet amb el quart millor llançament, i Pestano, amb el setè.

Tot i fer la seva millor marca de l'any, l'atleta basca Naroa Aguirre no ha pogut accedir a la final de salt de perxa. La plusmarquista mundial Ielena Isinbaieva n'ha tingut prou amb un salt per aconseguir la classificació. La russa ha saltat 4 metres i 60 centímetres.

Qui també s'ha classificat per a una final ha estat el saltador d'origen cubà Luis Felipe Meliz. L'espanyol ha saltat fins els 7,95 metres i intentarà obtenir una medalla en longitud. En doma, en canvi, Juan Manuel Muñoz ha acabat 16è i per un lloc s'ha quedat fora de la final.

Pablo Herrera i Raúl Mesa, eliminats a vuitens de final

La parella espanyola ha quedat fora de la competició de vòlei platja després de perdre contra els nord-americans Jacob Gibb i Sean Rosenthal en dos sets (26-24, 21-17).

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut