Jocs Olímpics

Phelps guanya el seu setè or i iguala el rècord de medalles de Spitz en uns Jocs

Michael Phelps ha aconseguit la seva setena medalla d'or als Jocs Olímpics de Pequín. El nord-americà s'ha imposat en la final dels 100 papallona davant el serbi Milorad Cavic en un final ajustadíssim. Phelps ha superat Cavic per només una centèsima. Posteriorment la Federació Sèrbia ha reclamat la victòria per a Cavic argumentant un error tecnològic en la lectura final dels temps, però la Federació Internacional ha desestimat la protesta. Amb aquesta nova medalla Phelps ha igualat l'històric rècord de Mark Spitz dels Jocs Olímpics de Munic 1972. Fins ara Spitz era l'únic esportista que havia estat capaç de guanyar set medalles d'or en uns mateixos Jocs.

A la prova d'avui, Phelps ha remuntat en els últims 50 metres després d'haver completat la primera part de la final en la setena posició. El nord-americà, amb un temps de 50,58, ha aconseguit un nou rècord olímpic. La plata ha estat per a Cavic, i el bronze, per a l'australià Lauterstein. El nord-americà Ian Crocker, un altre dels favorits, ha estat quart.

Primer or per a la natació del Brasil

Als 50 metres lliures, el brasiler César Cielo ha aconseguit la primera medalla d'or per al seu país en natació. Cielo ha guanyat amb un temps de 21 segons 30 centèsimes, establint un nou rècord olímpic. El podi l'han completat dos francesos, Amaury Leveaux i Alain Bernard. Per cert, que al brasiler César Cielo li han donat per error la medalla de la prova femenina. Els organitzadors ho han arreglat una estona més tard.

Coventry i Addlington, nous rècords del món

En categoria femenina, la nedadora de Zimbabue Kirsty Coventry ha guanyat l'or en els 200 esquena i ha aconseguit un nou rècord del món amb un temps de 2.05,24. Coventry s'ha imposat a la nord-americana Margaret Hoelzer i a la japonesa Reiko Nakamura.

Als 800 metres lliures femenins, Rebecca Addlington s'ha endut l'or amb una nova millor marca mundial: 8 minuts, 14 segons, 10 centèsimes, rebaixant de 2 segons el rècord anterior. Darrere la britànica han arribat l'italiana Alessia Filippi i la danesa Lotte Friis.