Jocs Olímpics

Joan Llaneras es penja l'or olímpic en la prova de puntuació en ciclisme en pista

Tercera medalla olímpica per a Joan Llaneras. Vuit anys després de l'or de Sydney i quatre anys després de la plata d'Atenes, el ciclista mallorquí afincat a la Garrotxa, i que amb 39 anys abandonarà la competició, s'ha penjat l'or a Pequín en la prova de puntuació. Llaneras ha fet una cursa molt intel·ligent, anant de menys a més i controlant en tot moment els rivals més perillosos. L'alemany Kluge ha guanyat la medalla de plata, mentre que el bronze ha estat per al britànic Newton. És la tercera medalla per a la delegació estatal als Jocs de Pequín, després de l'or de Samuel Sánchez i del bronze de José Luis Abajo.

Actualitzat
Joan Llaneras, nascut a la població mallorquina de Porreres fa 39 anys, és el millor ciclista espanyol de la història en proves de pista. L'any passat, a Palma, davant de la seva afició, es va proclamar campió del món per setena vegada. D'aquesta manera, va superar els sis títols obtinguts per un altre mallorquí, Guillem Timoner. Llaneras va dedicar la victòria al català Isaac Gálvez, amb qui havia guanyat el mundial per parelles en dues ocasions, i que va morir en un accident al velòdrom belga de Gant. El seu debut en uns Jocs Olímpics va ser a Atlanta 96, on va obtenir dos diplomes. Quatre anys després, a Sydney, Llaneras es va penjar la medalla d'or en la seva gran especialitat, la cursa de puntuació. I, en la mateixa prova, a Atenes 2004, el mallorquí va guanyar la plata. El seu pare, també corredor de pista, va ser qui el va iniciar en el món del ciclisme. Sota la batuta de Toni Cerdà, entrenador, entre d'altres, del campió olímpic a Barcelona José Manuel Moreno, va començar a destacar i els equips professionals de ruta es van fixar en ell. L'ONCE el va fitxar per ser gregari de Zulle i Jalabert, amb qui va córrer la Vuelta i el Tour. També va ser company de Lance Armstrong a l'US Postal, però tots els grans èxits els ha aconseguit a la pista.

Tauler queda eliminat en la prova de persecució

El mallorquí Toni Tauler ha caigut en els quarts de final de persecució individual en perdre la seva sèrie contra el rus Markov. Tauler tindrà l'honor d'acabar els Jocs amb un diploma olímpic.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut