Una imatge d'arxiu del servei d'emergències sanitàries de la Comunitat de Madrid
Una imatge d'arxiu del servei d'emergències sanitàries de la Comunitat de Madrid (Europa Press)

Una dona de 36 anys mor assassinada a Móstoles en un crim masclista i detenen l'exparella

La víctima la van trobar ahir a la tarda a casa seva i la van traslladar en estat crític a l'hospital, on ha mort aquest dijous

Redacció/Agències

Una dona de 36 anys ha mort assassinada aquest dijous a l'Hospital 12 d'octubre de Madrid, on va ser traslladada d'urgència. Aquest dimecres a la tarda va ser atacada per l'exparella a casa seva, a Móstoles.

El presumpte autor de l'assassinat, a qui la dona havia denunciat per amenaces, va ser arrestat per la policia local en una via de servei de l'autopista A-5 en direcció a Madrid, tot i que va fugir del lloc dels fets. 

La mateixa policia local de la localitat madrilenya va trobar la víctima, al voltant de tres quarts de vuit del vespre. Moments abans de ser evacuada cap al centre sanitari, va patir una parada cardiorespiratòria

Els mateixos agents van iniciar les maniobres de reanimació, que va continuar la unitat d'emergència del SUMMA 112 durant tres quarts d'hora, moment en què van aconseguir estabilitzar-la per poder traslladar-la a l'hospital on avui, finalment, ha mort. 

Malgrat les denúncies per amenaces, l'home, de 46 anys, no tenia dictada cap ordre d'allunyament ni s'havia aplicat cap altra mesura de protecció per a la víctima.
 

On demanar ajuda

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha el telèfon 900 900 120, específic d'atenció i informació. Funciona les 24 hores de cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

També funciona el WhatsApp 601 001 122, per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la situació econòmica de cadascú.

"Risc baix o no apreciat": què falla en la protecció de les víctimes de violència masclista

ARXIVAT A:
PolicialViolència masclista
Anar al contingut