Imatge dels Bombers de l'incendi d'Àger (@bomberscat)
Imatge dels Bombers de l'incendi d'Àger (@bomberscat)
Àger

Estabilitzat l'incendi forestal que crema en una zona de molt difícil accés d'Àger

Les flames han afectat unes 50 hectàrees en una zona de terreny vertical on només poden arribar mitjans aeris a la serra del Montsec

Redacció/AgènciesActualitzat

L'incendi que s'ha declarat aquest dilluns a la tarda a Àger, a la Noguera, s'ha estabilitzat dimarts al matí després d'afectar unes 50 hectàrees. El foc va començar en una zona d'accés molt complicat a la serra del Montsec.

Les flames han afectat l'àrea que hi ha entre la via del tren i una zona d'escalada, una zona de terreny vertical a la qual no es pot arribar si no és amb mitjans aeris.

Els Bombers han informat aquest dimarts a la nit que els dos flancs es mantenen "molt estables" i que "cal acabar de treballar bé la part de dalt de la cinglera abans de donar-lo per controlat". 

En aquest foc hi han treballat 50 bombers, ja que no hi han pogut accedir els vehicles, i 7 dotacions aèries. Els efectius hi han arribat caminant o transportats en helicòpter a la zona de Terradets.

L'avís del foc es va rebre després de les tres de la tarda.


A la zona no hi ha nuclis habitats, de manera que no s'ha hagut de fer cap desallotjament. Hi ha fora de servei la línia ferroviària Balaguer-la Pobla de Segur, i es cobreix el tram en autobusos.

L'incendi d'Àger crema en una zona de difícil accés, on només poden arribar-hi mitjans aeris
L'incendi d'Àger ha cremat en una zona de difícil accés on només poden arribar mitjans aeris (@bomberscat)


Un helicòpter que transportava material, probable causa del foc

La principal hipòtesi sobre l'origen del foc és un helicòpter que transportava material per a unes obres a la via del tren. L'aparell ha tocat un fil elèctric i ha desencadenat les flames, segons ha explicat l'alcaldessa d'Àger, Mireia Burgués, a Catalunya Informació.

Burgués ha remarcat que, en moments així, "s'entén la necessitat de tancar els accessos als parcs naturals" perquè, si en el moment que va començar el foc hi hagués hagut algú escalant o caminant, només hauria pogut abandonar la zona a peu. Amb la velocitat que pot arribar a agafar el foc, en alguns casos "és molt difícil escapar-se'n".

 

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut