Ucraïna esquerda el front de Kherson, però continua l'estancament en altres zones

Fa un any que Ucraïna va recuperar aquesta ciutat de la riba del riu Dnièper sense aconseguir allunyar les tropes russes

Ucraïna intenta no perdre la iniciativa en el front militar i, si la contraofensiva al Donbass i a Zaporhiziha ha topat amb unes defenses russes impenetrables, no estaria passant el mateix al front de Kherson on ha aconseguit travessar el riu Dnièper.

La ciutat de Kherson va ser alliberada fa just un any, però les forces russes continuen ubicades molt a prop de la ciutat i amb artilleria han continuat atacant-la. Sense anar més lluny, aquest dijous ha mort un home arran d'un atac rus.

Ucraïna ha aconseguit desembarcar tropes regularment a la riba est i fins i tot alguns blindats i hi ha establert dos precaris trossos de territori que els podrien permetre un futur impuls. D'aquesta forma, després d'un any, Ucraïna estaria esquerdant el front de Kherson.

 

A més, aquesta setmana Moscou ha mig reconegut que les seves tropes han hagut de recular en aquesta zona. Al mateix temps, han dit que les tropes ucraïneses havien aconseguit travessar el riu, sí, però que estaven patint moltes baixes.  

Aprofitant que Moscou té en aquesta zona menys defenses, l'esperança ucraïnesa és aconseguir trencar les línies cap a Crimea i revertir el fracàs de la contraofensiva més a l'est, al Donbass i a Zaporhiziha, on Moscou ha aconseguit frenar l'avanç ucraïnès cap al sud.

Encara és molt d'hora per saber si el front de Kherson serà un punt d'inflexió, però els veïns de la ciutat confien que la pressió ucraïnesa faci recular encara que sigui uns quilòmetres l'artilleria russa i no ho tingui tan fàcil per bombardejar-los.

David Cameron en una visita a Odessa, Ucraïna (Reuters)

Cameron a Ucraïna

Després de setmanes amb l'escenari global eclipsat per la guerra a la Franja de Gaza, aquest dijous, el flamant ministre d'Exteriors britànics, David Cameron, ha visitat Ucraïna i s'ha trobat amb el seu president, Volodímir Zelenski.

"Venint aquí volia dir que us seguirem donant el suport moral, el suport diplomàtic, el suport econòmic, però, sobretot, el suport militar que necessiteu, no només aquest any i l'any vinent, sinó durant el temps que calgui", ha dit Cameron.

De totes maneres, no ha anunciat cap mena d'ajuda militar. La Gran Bretanya ha donat a Ucraïna milers de milions d'euros en ajuda militar durant aquest any i mig de guerra a Ucraïna i ha proporcionat entrenament a desenes de milers de tropes ucraïneses.

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut