Juan Luis Steegmann, durant una intervenció al Congrés dels Diputats la legislatura passada (Europa Press/Carlos Luján)
Juan Luis Steegmann, durant una intervenció al Congrés dels Diputats la legislatura passada (Europa Press/Carlos Luján)

S'agreuja la crisi a Vox: el relleu d'Espinosa de los Monteros també renuncia a l'acta

Juan Luis Steegmann, a qui corresponia l'escó d'Iván Espinosa de los Monteros, no recollirà l'acta de diputat

Actualitzat

Continua la crisi a Vox. Dos dies després que el fins ara portaveu de la formació d'extrema dreta al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, abandonés la cúpula del partit i renunciés a l'acta de diputat, l'home que l'havia de substituir, el metge Juan Luis Steegmann, tampoc recollirà l'acta.

En les eleccions del 23 de juliol, la formació d'extrema dreta va obtenir cinc escons a la circumscripció de Madrid i, amb la renúncia d'Espinosa de los Monteros el número sis de la llista entrava al Congrés dels Diputats.

Amb les renúncies d'Espinosa de los Monteros i Steegmann, podria tornar al Congrés dels Diputats la número set per Madrid, Carla Toscano, polèmica per haver insultat la ministra d'Igualtat, Irene Montero, considerant que el seu únic mèrit era "haver estudiat en profunditat Pablo Iglesias".

Iván Espinosa de los Monteros, en la roda de premsa en què va anunciar que renunciava a l'acta de diputat
Iván Espinosa de los Monteros, en la roda de premsa en què va anunciar que renunciava a l'acta de diputat (EFE/Fernando Alvarado)

En un comunicat, Steegmann assegura que haver estat diputat al Congrés durant l'última legislatura ha estat un honor "incommensurable", però que no repetirà en el mandat que començarà la setmana que ve:

"El dia 24 de juliol es tancava la porta per continuar sent diputat i va ser la raó perquè presentés la meva dimissió en el comitè executiu nacional de Vox. Ara es torna a obrir la porta del Congrés, però no hi entraré"

Steegmann també renuncia al càrrec de vocal al Comitè Executiu Nacional de la formació d'extrema dreta.

Metge de professió, Juan Luis Steegmann va ser la veu de Vox durant la pandèmia de la covid i va ser molt crític amb l'aleshores ministre de Sanitat, Salvador Illa, de qui va demanar la dimissió i a qui va batejar com a "ministre del coronavirus" o "ministre de l'eutanàsia".

Va ser un gran defensor de les vacunes contra la covid, la qual cosa li va costar moltes crítiques de votants i simpatitzants de Vox. La posició oficial del partit va ser donar "llibertat" als ciutadans i que escollissin si es volien vacunar, tot i que Steegmann va defensar les vacunes i va emplaçar el govern espanyol a accelerar el procés de vacunació.

 

 

ARXIVAT A:
VoxEleccions Generals 2023 - 23J
Anar al contingut