Llançament de l'Avangard, el míssil que Rússia assegura que cap escut antimíssils pot aturar
Llançament de l'Avangard, el míssil que Rússia assegura que cap escut antimíssils pot aturar

Putin presenta l'Avangard, un míssil que pot anar a 20 vegades la velocitat del so

És la resposta russa a l'"escut nuclear" dels EUA i l'OTAN

RedaccióActualitzat

Per acabar el 2018, el president de Rússia, Vladímir Putin, ha volgut fer tota una demostració de força amb l'Avangard, el seu nou míssil hipersònic que assegura que pot anar a 20 vegades la velocitat del so.

L'han presentada com una arma estratègica única que pot donar voltes a la Terra abans d'impactar on calgui, que resisteix temperatures de fins a 2.000 graus i que cap escut antimíssils pot aturar.


Assaig exitós

Putin mateix ha supervisat un llançament de prova que ha assegurat que ha estat un èxit. El coet hauria impactat de manera precisa sobre un objectiu situat a 6.000 quilòmetres.

La nova arma, segons ha explicat Putin, és impossible d'interceptar i garantirà la seguretat de Rússia durant dècades:

"El nou sistema Avangard és invencible per als actuals i futurs sistemes antiaeris d'un potencial enemic. És un gran èxit, una gran victòria."

El president rus ha dit també que és el seu regal d'any nou per al país.


Nova cursa d'armament

És un episodi més de la renovada cursa d'armament iniciada pels Estats Units quan va decidir construir l'anomenat "escut nuclear" amb el suport de l'OTAN, i que va trencar l'equilibri de forces establert per les dues potències durant l'era soviètica.

Precisament Putin ha assegurat que Rússia va començar a treballar en l'Avangard el 2003, després que els Estats Units van abandonar de manera unilateral el tractat de defensa antimíssils.

La nova arma arriba quan Washington i Moscou passen pel seu moment d'enemistat més gran des de la Guerra Freda a causa de les guerres a Ucraïna i a Síria i també de la intromissió russa en les eleccions presidencials nord-americanes.

ARXIVAT A:
Vladímir Putin
Anar al contingut