Aquest diumenge se serveix l'últim àpat del restaurant de la Mola (3Cat/Andrea Vargas)

L'últim àpat: el restaurant de la Mola tanca després de gairebé 60 anys

La Diputació de Barcelona, que prepara un pla per preservar i conservar l'entorn del parc natural, vol rebaixar el nombre de visitants i reduir el trànsit d'animals de càrrega

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge ha estat l'últim dia que el restaurant situat al cim de la Mola, dins del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, serveix menjar als seus clients. 

La Diputació de Barcelona, que n'és l'adjudicatària, no ha renovat la concessió del servei de restauració a la família Gimferrer, que fa prop de 60 anys que regenta l'establiment. A aquest restaurant, situat en un monestir del segle X a més de 1.100 metres d'altitud, només s'hi pot arribar a peu i els aliments pugen amb mula. 

La Diputació de Barcelona al·lega que s'ha d'aplicar un pla per preservar i conservar l'entorn del parc natural i el patrimoni del monestir de Sant Llorenç del Munt. Vol que l'establiment que hi hagi s'adapti a la Carta Europea de Turisme Sostenible i que es rebaixi el nombre de visitants al parc, que ara són uns 300.000 cada any. També volen reduir el trànsit d'animals de càrrega, com les mules que pugen els queviures al restaurant. 

A més, representants de la Diputació asseguren que els 70 restaurants que hi ha dins del parc "cobreixen perfectament les necessitats de la ciutadania". 

De res han servit les protestes dels clients habituals, ni les negociacions, ni les 14.000 firmes recollides per demanar que no es tanqués l'espai. Diumenge a mitja tarda el restaurant ha tancat. 

Al restaurant, que està situat al cim de la Mola, dins el santuari de Sant Llorenç del Munt
El restaurant és al cim de la Mola, a dins el santuari de Sant Llorenç del Munt (3Cat/Andrea Vargas)


60 anys del restaurant a la Mola

La família Gimferrer va posar el negoci en marxa fa gairebé 60 anys, quan el parc i el monestir eren propietat d'un particular. En el moment que aquest ho va vendre a la Diputació de Barcelona, la família va comprar el traspàs del restaurant. 

A mitjans dels anys 80, la Diputació va obrir un concurs públic per adjudicar la gestió del restaurant perquè el recinte és dins d'un parc de titularitat pública. Des d'aleshores, la família Gimferrer han estat els únics que sistemàticament s'han presentat a la licitació. Segons la responsable fins avui del negoci, "perquè les condicions d'un restaurant dalt de tot de la Mola són molt dures i no tothom s'hi veu amb cor".

Anar al contingut