Abel Caballero, alcalde de Vigo, davant l'arbre de Nadal, el gener del 2023
Abel Caballero ha convertit la il·luminació de Nadal en un reclam turístic per Vigo (Europa Press/Javier Vázquez)

L'alcalde de Vigo envia un missatge als badalonins: "El millor Nadal és el nostre"

Les dues ciutats competeixen per qui té l'arbre de Nadal més alt, després que Badalona hagi encès el seu davant de 50.000 persones

Abel Caballero va ser el primer alcalde de convertir la il·luminació nadalenca en un dels reclams de la ciutat que governa. Aquest any, però, a Vigo li ha sortit competència; ja que a Badalona s'ha instal·lat un arbre fet amb 82.000 punts de llum led, de 40 metres d'altura i 15 de diàmetre. L'alcalde, Xavier García Albiol, havia promès que seria el més alt de l'univers, però el cert és que s'ha quedat a mig metre per sota del gallec.

L'arbre de Nadal fet de leds de Badalona, il·luminat de vermell
Dissabte al vespre Badalona va encendre el seu avet de leds de 40 metres d'altura (ACN/Ariadna Comas)

Després que aquest dissabte Badalona encengués el seu arbre davant de 50.000 persones, l'alcalde de Vigo ha enviat un missatge als badalonins per felicitar-los les festes. Al vídeo, emès a través de la televisió local de Badalona, Caballero desitja a la ciutat catalana molts èxits durant el Nadal.

A més, felicita Albiol i els regidors per l'arbre que han instal·lat i convida els badalonins a visitar la ciutat de Vigo: ''L'alcalde de Badalona creu que el seu Nadal és el millor però a Vigo sabem que el millor és el nostre."

L'alcalde gallec també reconeix que el més important realment és recuperar col·lectivament l'esperit de les festes: "Cada vegada que una ciutat decideix fer un arbre de Nadal jo em sento molt feliç." L'Ajuntament de Vigo és molt previsor i aquest any va començar a instal·lar les llums de Nadal al setembre, mentre que l'any passat ho va fer a l'agost.

De fet, l'avet de Vigo tampoc és el més alt de l'estat, perquè el centre comercial Nevada Shopping de Granada en té un de 57 metres d'altura i Cartes, a Cantàbria, n'està aixecant un de 65 metres. El municipi havia previst que fos de 45 metres, però finalment l'Ajuntament ha decidit ampliar-lo perquè vol que sigui el més alt d'Europa.

ARXIVAT A:
Nadal
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut