Un pessebre obra d'Ignasi Cristià, responsable del muntatge i el disseny del que es podrà veure a Barcelona (Ignasi Cristià)

Barcelona recupera el pessebre tradicional a la plaça Sant Jaume aquest Nadal

Després de les propostes rupturistes dels últims anys, la primera instal·lació del govern de Collboni pretén ser un homenatge a la tradició dels pessebres napolitans, amb figures hiperrealistes

Després de les propostes rupturistes dels últims anys, Barcelona tornarà a tenir aquest Nadal un pessebre de caràcter tradicional a la plaça Sant Jaume.

La primera instal·lació sota el govern del socialista Jaume Collboni pretén ser un homenatge a la tradició dels pessebres napolitans, amb figures hiperrealistes, i tindrà un naixement "100 % barceloní".

Ho ha explicat l'Ajuntament de Barcelona, que ha detallat que anirà acompanyat d'una proposta gràfica a través de la qual s'explicaran els vuit-cents anys d'història dels pessebres.

El muntatge i el disseny del pessebre anirà a càrrec de l'escenògraf Ignasi Cristià, que ha fet muntatges similars a ciutats com Valladolid.

Es podrà visitar de l'1 de desembre al 5 de gener.

Un arbre de Nadal de 15 metres

Una altra de les icones d'aquestes festes, l'arbre de la plaça Sant Jaume, tindrà enguany quinze metres d'alçada i, en realitat, serà una estructura on hi haurà avets de Nadal petits.

L'alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, ha assegurat que a Barcelona no li cal competir amb altres ciutats:

"No ens cal fer carreres. Nosaltres som Barcelona. No ens comparem amb cap altra ciutat".

Les dimensions de l'arbre barceloní queden lluny dels 40 metres d'alt que tindrà el de Badalona. L'alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, el va anunciar com "el més gros d'Espanya".


Cap d'Any sense Font Màgica

El Cap d'Any es tornarà a celebrar a l'avinguda Maria Cristina, a Montjuïc, amb la Font Màgica tancada per la sequera.

La companyia encarregada de l'espectacle serà Groupe F, dirigida per Christophe Berthonneau.


La Cavalcada repeteix itinerari

La Cavalcada repetirà itinerari entre el Paral·lel i la Ronda Sant Pau. Els Reis d'Orient arribaran un any més al Portal de la Pau amb el pailebot Santa Eulàlia a les quatre de la tarda.

Allà els rebrà l'alcalde i a partir de les sis recorreran els carrers de la ciutat.


Un centenar d'activitats als districtes i 40 formacions musicals

Entre el 9 de desembre i el 4 de gener de 2024 es farà la versió nadalenca de Sons de Ciutat. Es podrà escoltar música en viu a les places i carrers dels eixos comercials i dels mercats d'arreu dels deu districtes de la ciutat.

El jazz, l'indie, la clàssica, el folk, el pop, el funk, el soul, l'electrònica i, també enguany, l'òpera i el lied, ompliran la ciutat amb més de 100 concerts de música de formacions locals que representen la riquesa artística de la nostra ciutat.

A banda, enguany, es farà una programació especial de concerts al Passeig de Gràcia, també per commemorar els seus 200 anys.

D'altra banda, per primera vegada el Festival de la Infància també s'obrirà a nadons i infants de fins a quatre anys.

 

 

ARXIVAT A:
NadalAjuntament de BarcelonaInfància Religió
Anar al contingut