Les llums de Nadal de Vigo l'any 2021
Les llums de Nadal de Vigo l'any 2021 (Europa Press/Marta Vázquez Rodríguez)

Vigo comença a instal·lar els llums de Nadal, coincidint amb l'anunci d'estalvi energètic

L'alcalde de la ciutat assegura que estaran encesos una hora menys per reduir el consum

La ciutat de Vigo ha convertit la il·luminació nadalenca en un dels seus estendards i una manera de donar-se a conèixer. Aquest any no serà una excepció, malgrat que Europa visqui en una crisi energètica que fins i tot obliga a plantejar-se retallades.

L'alcalde Vigo, el socialista Abel Caballero, ha sorprès tothom anunciat que aquest dimarts havia començat el procés d'instal·lar els llums de Nadal. Un 2 d'agost, quan falten quatre mesos i 20 dies per les festes.


L'ajuntament vol omplir la ciutat amb 11 milions de llums led, tants com fa un any. Es repartiran per 400 carrers, 40 més que el 2021. Els llums no els encendran fins que arribin les festes --l'any passat ho van fer el 20 de novembre--, però ja han començat a avançar feina col·locant-los.

25 persones treballen en la col·locació dels llums des d'aquest mes fins al febrer, quan es desmuntaran.


Una hora menys per estalviar

L'anunci de l'alcalde arriba just un dia després que el govern espanyol anunciés noves mesures per estalviar energia.

Tot i que els llums de Nadal són una excepció, perquè podran estar oberts malgrat que la resta d'il·luminació s'haurà d'apagar, Vigo ha anunciat que en retallaran el consum.

L'alcalde ha explicat que enguany els llums estaran oberts una hora menys cada dia. Així, asseguren, podran reduir un 14% el consum energètic.

Quant costarà?

Una de les incògnites és quant costarà l'enllumenat, després de les pujades del preu de l'electricitat. Caballero ha explicat que el 2021 durant els gairebé dos mesos que van tenir els llums encesos, l'Ajuntament va pagar uns 30.000 euros de factura energètica. Això, assegura, suposa un 0,5% de la despesa total de llum a Vigo, que va pujar a uns 5,5 milions d'euros.

Aquest any s'espera que la despesa sigui més gran, ja que el preu de la llum ha augmentat. Tot i això, diu que la despesa de llum per Nadal és inferior al que consumeix un estadi de futbol d'uns 30.000 seients en un mes.

L'alcalde de Vigo, eufòric, en l'encesa de llums de Nadal el 2021
L'alcalde de Vigo, eufòric, a l'encesa de llums del Nadal del 2021 (Europa Press/Marta Vázquez Rodríguez)

Turisme de llums de Nadal

L'alcalde és molt conscient de la repercussió que ha aconseguit la ciutat els últims anys amb els llums de Nadal. Afirma que tenen una gran importància per al turisme de Vigo i que ja tenen hotels reservats per les festes. Enguany s'han posat el repte de superar els tres milions de visitants del 2021.

Caballero també ha convertit els llums en un espectacle publicitari. Diu que aquest Nadal serà "excepcional" i "ple de sorpreses". Com si es tractés d'una sèrie per capítols, recomana a tothom estar atent a les novetats que aniran explicant els pròxims mesos.

El PSOE de Caballero governa Vigo amb una amplíssima majoria --20 regidors de 27 i el 67% dels vots el 2019-- i sembla que l'espectacle nadalenc té una gran acceptació. Si més no pel que explica l'Ajuntament, que diu que té una llista d'espera de 400 carrers més que volen lluir els llums de Nadal.

 

ARXIVAT A:
EnergiaGalícia
Anar al contingut