La nord-americana Nvidia, tercera absència en el Mobile pel coronavirus
Exterior del Mobile World Congress en l'edició 2019 (ACN/Laura Pous)

La nord-americana Nvidia, tercera absència en el Mobile pel coronavirus

L'empresa fabricant de targetes gràfiques diu que no aniràa Barcelona pel "risc de salut pública"

RedaccióActualitzat

La companyia nord-americana Nvidia s'ha sumat aquest dissabte a la sud-coreana LG i la sueca Ericsson i ha anunciat que no participarà en l'edició 2020 del Mobile World Congress (MWC), que s'ha de fer a Barcelona entre el 24 i el 27 de febrer.

En un breu comunicat publicat en el seu blog, aquest fabricant de targetes gràfiques lamenta no venir al MWC, però argumenta que ho fa "donat el risc de salut pública pel coronavirus".

"Hem informat GSMA, els organitzadors del MWC Barcelona que no enviarem els nostres empleats a l'edició d'aquest any."

"Donat el risc de salut pública pel coronavirus, la nostra principal preocupació és garantir la seguretat dels nostres companys, socis i clients."

"Ens sap greu no assistir-hi, però creiem que aquesta és la decisió correcta."


Nvidia també assegura que "MWC Barcelona és un dels congressos sobre tecnologia més importants del món", i esperaven poder "compartir el nostre treball en AI [intel·ligència artificial], 5G [la tecnologia de xarxes] i vRAN amb la indústria".

 

Seu de Nvidia a Santa Clara, Califòrnia (Wikimedia Commons / Coolcaesar)

 

Amb seu a Santa Clara, Califòrnia, no gaire lluny de la seu d'Apple, Nvidia és un dels principals fabricants de GPU (unitat de processament gràfic) del món, tant per al joc com per altres usos professionals. També fabrica circuits integrats per a telefonia mòbil i per al sector de l'automoció.

El seu principal competidor és l'empresa AMD (Advanced Micro Devices), també amb seu al comtat californià de Santa Clara.


GSMA: "El Mobile es farà com estava previst"

Precisament aquest dissabte, GSMA havia emès un comunicat reaccionant a l'absència d'Ericsson, anunciada aquest divendres, en què assegura que "continua monitoritzant i avaluant l'impacte potencial del coronavirus" i que el MWC "es farà com estava previst".

"GSMA continua monitoritzant i avaluant l'impacte potencial del coronavirus en el MWC Barcelona 2020, ja que la salut i la seguretat dels nostres expositors, assistents i personal són d'una importància cabdal. El MWC Barcelona 24-27 de febrer de 2020 es farà tal com està previst en totes les seus, a Fira Gran Via, Fira Montjuïc i La Farga L'Hospitalet, inclosos YoMo i Four Years From Now (4YFN)."


En el comunicat, GSMA també "lamenta" alhora que "respecta" l'absència d'Ericsson, que assegura que "tindrà algun impacte en la nostra presència aquest any i potencialment en tindrà més".


Colau demana "no fomentar l'alarma social"

Abans que Nvidia anunciés la seva absència en el Mobile World Congress, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha referit a aquest esdeveniment i a la incidència que el coronavirus pot tenir en l'edició 2020.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Colau ha demanat que no es fomenti "l'alarma social" sobre el coronavirus i ha descartat que siguin necessàries mesures com l'ús de màscares durant el MWC.

"Hem de comportar-nos amb normalitat i no fomentar l'alarma social, que no fa més que complicar les coses. Hem de seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries."

"Algú pensa que si jo pensés que hi ha algun risc per la ciutat de Barcelona no estaria dient o fent alguna cosa? Si hi hagués algun risc per la ciutat de Barcelona seríem els primers que estaríem actuant i demanant mesures. No és el cas."


L'alcaldessa encara ha volgut remarcar que "les autoritats sanitàries, tant de la Generalitat com de l'Estat, ens han donat un missatge de tranquil·litat i confiança".


Salut fa una crida a la calma

En aquest mateix sentit, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha volgut fer una crida a la calma sobre el coronavirus i ha comparegut en roda de premsa, aquest divendres, per assegurar que "el sistema està absolutament preparat, tant per detectar com per tractar" un cas del virus a Catalunya.

ARXIVAT A:
Coronavirus Mobile World Congress
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut