LG cancel·la la seva participació al Mobile per por del coronavirus

L'organització del congrés diu que es farà amb normalitat i el ministre de Sanitat,no preveu restriccions de moviment de persones

Actualitzat

La companyia LG ha cancel·lat la seva participació al Mobile World Congress (MWC), que se celebra a Barcelona a finals d'aquest mes de febrer, per evitar riscos als seus empleats i clients arran del coronavirus.

 

En un comunicat difós a les xarxes socials, la companyia sud-coreana diu que, amb la decisió de no participar al MWC, posa al davant "la seguretat i la salut dels seus treballadors, socis i clients", en un moment en què hi ha restriccions en els viatges internacionals:

"Prioritzant la seguretat i la salut dels seus treballadors, socis i clients, LG ha decidit cancel·lar la seva exposició i participació en el MWC 2020, que se celebrarà a finals d'aquest mes a Barcelona."

 

LG ha anunciat que farà altres actes durant el 2020 per anunciar les seves novetats de telefonia mòbil, però remarca que la decisió vol "eliminar completament el risc" per als seus treballadors:

"Aquesta decisió elimina completament el risc d'exposar els treballadors d'LG al virus en viatges internacionals."

 

 

 

ZTE confirma que anirà al Mobile

La xinesa ZTE ha emès un comunicat que confirma la seva presència al MWC2020. ZTE desmenteix així les informacions que seguiria la decisió d'LG.

En el comunicat la companyia xinesa assegura que comptarà amb l'estand a la Fira per presentar una "àmplia varietat de nous dispositius 5G". D'altra banda, confirma que cancel·la la conferència de premsa de presentació que tenia prevista per al dia 25 de febrer.

El malentès s'hauria originat per les declaracions al mitjà especialitzat The Verge, on un portaveu del gegant de les telecomunicacions xinès havia explicat que no farien la conferència de premsa a causa dels "efectes secundaris" del brot de coronavirus, que havien causat retards en els viatges i els visats. I també al·legava el que va qualificar d'"exemples lleus de xenofòbia" des de l'aparició del virus:

"Acostumem a ser una empresa massa educada i no volem fer que la gent se senti incòmoda."

 

En l'edició de l'any passat del Mobile, ZTE va presentar el seu primer telèfon 5G.

 

L'estand de ZTE en l'edició de l'any passat del Mobile World Congress
L'estand de ZTE en l'edició de l'any passat del Mobile World Congress

 

GSMA recomanarà als assistents que "no es donin la mà"

L'associació GSMA, organitzadora del Congrés Mundial de Mòbils, ha parlat aquest dimarts d'un "impacte mínim" del coronavirus en el certamen. En un comunicat, assegura que el congrés es farà amb normalitat, això sí, prenent mesures preventives per evitar el risc de contagi.

Explica que ha implantat "diverses mesures per ajudar a mitigar la propagació del virus", entre les quals cita un increment de les tasques de neteja i desinfecció i el suport mèdic "in situ" o posar a disposició dels assistents materials d'higienització i desinfecció, entre d'altres.

També augmentà els punts d'assistència mèdica, promourà una campanya de prevenció i formarà el personal.

Entrada del Mobile World Congress, l'any passat al recinte de Fira Barcelona
Entrada del Mobile World Congress, l'any passat al recinte de Fira Barcelona (ACN / Laura Pous)

 

A més, aquesta mateixa setmana GSMA ha decidit instal·lar més senyalitzacions per recordar als assistents les recomanacions sobre higiene; aplicar un protocol de canvi de micròfons per a les persones que intervenen al congrés i recomanar una política de "no-handshake policy" (no donar-se la mà) entre els assistents.

Precisament aquest dimarts, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha dit que no es preveien restriccions de moviments de persones de cara al Mobile.

 

 

ARXIVAT A:
Mobile World CongressCoronavirus Tecnologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut