Madrid

La ministra de Foment dissipa qualsevol dubte sobre la voluntat de fer del Prat un nus de vols internacionals

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha assegurat que no hi ha cap dubte sobre la conversió de l'aeroport del Prat en un "hub" -centre de distribució internacional- i ha assegurat que l'adjudicació de la terminal sud es farà "quan hagi de ser". Aquest interès per convertir el Prat en un nus de connexions internacionals és present en el govern català, i per això el president Montilla es reunirà dijous que ve amb Zapatero per comprovar si l'interès és compartit. De passada miraran de rebaixar la polèmica sobre el sistema d'adjudicacions de la nova terminal.

Actualitzat
Els presidents català i espanyol, José Montilla i José Luis Rodríguez Zapatero, es reuniran dijous de la setmana que ve a Barcelona per mostrar les coincidències entre tots dos executius respecte al futur de l'aeroport del Prat. L'objectiu és mostrar l'interès comú per convertir el Prat en un nus de connexions internacionals, i rebaixar la polèmica sobre el sistema d'adjudicacions de la nova terminal.

Segons algunes fonts, els dos presidents deixaran clar que les decisions es prendran de manera consensuada, amb la participació de la Generalitat, i amb independència del calendari electoral. A la trobada també hi assistiran el conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, i la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, que aquest dimecres ha dit al Senat que les polèmiques d'aquests dies sobre el Prat no tenen sentit.

Álvarez ha comentat que li "estranya que apareguin notícies a la premsa qüestionant-se aquest suport", tot i que en el PEIT (Pla Estratègic d'Infraestructures i Transport), aprovat el 2005, ja s'hi inclou "l'aposta perquè el Prat sigui un 'hub'". "No entenc el dubte, perquè no s'ha plantejat mai el dubte per part del Ministeri de Foment", ha afegit.

La ministra també ha volgut destacar el “flac favor que fan a l'aeroport aquells que estan tot el dia tramant al voltant" d'aquesta infraestructura "sense saber quina és la qüestió de fons", que és, segons el parer de la ministra, "establir criteris que garanteixin el millor futur" per a aquesta instal·lació.

Aquests criteris, segons Álvarez, són "el foment de l'operativa 'hub' en el conjunt de l'aeroport, la màxima eficiència en la utilització de la infraestructura, maximitzar les possibilitats de creixement de totes les companyies o facilitar la competència actual i futura dels operadors".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut