Prat de Llobregat

La concessió de la terminal sud del Prat es farà després de les eleccions

La concessió de la terminal sud de l'aeroport del Prat es farà després de les eleccions municipals. Segons publica "El Periódico", hi ha pressió empresarial i política perquè s'adjudiqui a aerolínies que facin vols internacionals directes. En aquest sentit, empresaris i associacions catalanes han organitzat un acte massiu pel 22 de març per exigir a Foment que l'adjudicació de la terminal sud doni suport a les propostes que tinguin una estratègia que aporti valor afegit, sobretot pel que fa a vols internacionals.

Actualitzat

AENA, l'empresa gestora dels aeroports espanyols, endarrerirà l'adjudicació de la terminal sud de l'aeroport del Prat fins al juny, un cop celebrades les eleccions municipals del maig. Segons publica "El Periodico", AENA es plantejava en un principi adjudicar la terminal al març o principis d'abril, però sembla que es voldria evitar que el debat sobre l'aeroport s'utilitzi de forma partidista durant la campanya electoral.

Internacionalització de l'aeroport

Sigui qui sigui el que acabi amb l'adjudicació de la nova terminal, des dels sectors civils i empresarials catalans es reclama que es facin vols internacionals directes des de l'aeroport del Prat.

En aquest sentit, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ja va declarar la setmana passada a Toledo el mateix que havia dit al Congrés l'octubre passat, que afavorirà la internacionalització del Prat.

El president de la Generalitat, José Montilla, també va insistir en el mateix punt en la seva reunió, la setmana passada, amb el president d'Iberia, Fernando Conte, a qui va recordar la necessitat que la seva empresa tracti l'aeroport català tal com es mereix, d'acord amb la importància que el Prat té en el volum de negoci global de la companyia.

Acte en favor del Prat

Mentrestant, i en espera de l'adjudicació, que podria traduir-se en l'impuls necessari per a la represa i potenciació dels vols internacionals des de l'aeroport de Barcelona, empresaris i altres associacions catalanes han organitzat pel dia 22 de març un acte per exigir al Ministeri de Foment que tingui en compte la pretesa internacionalització del Prat a l'hora d’adjudicar-ne la terminal sud.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut