Toledo

Zapatero aposta per convertir l'aeroport del Prat en un gran centre de distribució de vols internacionals en tres anys

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat que l'aeroport del Prat i el de Barajas seran, d'aquí a tres anys, els dos centres de distribució de vols internacionals amb més capacitat d'Europa. Zapatero ha declarat que Espanya serà, el 2010, el primer país del món en alta velocitat ferroviària, ja que comptarà amb 2.230 quilòmetres de línies d'AVE en servei, per davant del Japó, que disposarà de 2.090 quilòmetres, i França, amb 1.893 quilòmetres.

Actualitzat

El cap de l'executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha fet el primer balanç d'execució del Pla Estratègic d'Infraestructures i Transports (PEIT) 2005-2020, que, amb una inversió de 250.000 milions d'euros per al conjunt del període, es converteix en "el més ambiciós de la història d'Espanya".

En matèria aeroportuària, Zapatero ha anunciat que el pla preveu duplicar la capacitat de les infraestructures i ha garantit que, d'aquí a tres anys, l'aeroport de Barcelona serà, com el de Barajas, un gran centre de distribució de vols internacionals.

Pel que fa a les línies ferroviàries d'alta velocitat, Zapatero ha confirmat que el 2007 es posarà en servei l'AVE Madrid-Segòvia-Valladolid, i es completarà el corredor Còrdova-Màlaga, així com el de Madrid-Lleida-Barcelona. A més, continuaran les obres de la resta de línies projectades en les quals, segons ha indicat, actualment estan en obres 1.574 quilòmetres.

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha garantit que el pla s'està desenvolupant "d'acord amb els ritmes previstos" i que el seu compliment està assegurat gràcies al suport financer rebut de la UE, a la col·laboració de la iniciativa privada i, sobretot, al "creixement i la solidesa" de l'economia.

Una altra Espanya

A més, ha assegurat que "el creixement de l'economia i el superàvit dels nostres comptes garanteixen les perspectives d'inversió perquè el nostre país experimenti un canvi profund en vertebració, cohesió i fortalesa (...) Perquè així és com s'uneix i s'enforteix veritablement Espanya", ha declarat.

En aquest sentit, Zapatero s'ha mostrat convençut que, un cop executat el pla, "Espanya serà una altra i els ciutadans gaudiran d'unes millors condicions d'accessibilitat, mobilitat i seguretat". Respecte d'això, ha recordat que el PEIT preveu un total de 9.000 quilòmetres de vies AVE pel 2010, a més de la construcció de 6.000 nous quilòmetres d'autovies i autopistes, que augmentaran en un 60% la xarxa actual.

Anar al contingut