Madrid

El Senat rebutja que la Generalitat participi en la gestió del Prat

La Comissió de Foment del Senat ha rebutjat una moció presentada per CiU en què s'instava el govern espanyol a facilitar la participació de la Generalitat en la presa de decisions estratègiques sobre l'aeroport del Prat. La moció ha comptat amb els vots en contra del grup socialista, els favorables d'Entesa, CiU, PNB i Coalició Canària, i l'abstenció del grup popular.

Actualitzat

En el text es demanava al govern espanyol la participació de la Generalitat en les decisions estratègiques que afecten l'aeroport, especialment en l'assignació d'espais a la terminal sud, així com garantir que AENA no adjudiqui aquests espais a companyies que no tinguin com a prioritat convertir el Prat en un "hub" -centre de distribució- i potenciar els vols intercontinentals.

CiU va defensar en la comissió que l'aeroport del prat té "totes les condicions" per ser una base de vols intercontinentals, i va expressar la seva confiança que AENA "ho faci possible".

A més, va destacar la situació d'"excepcionalitat" del model de gestió aeronàutica a Espanya, basat en la centralització, i ha assegurat que la decisió d'AENA sobre les adjudicacions de la terminal sud "condicionarà el futur" del Prat i que, per això, els representants polítics han adoptat una postura d'inequívoca defensa de l'aeroport.

El grup socialista, per la seva banda, va defensar que els bons resultats que mostra l'aeroport de Barcelona són conseqüència de l'actual model de gestió, i va assenyalar que "es pot criticar però no dimonitzar".

Anar al contingut