L'expresident de la RFEF, Luis Rubiales
Rubiales és investigat per pertinença a organització criminal, blanqueig de capital i delictes de corrupció(EFE / Sergio Pérez)

La Federació gesticula per desvincular-se de Rubiales i es persona en la causa contra ell

També convoca eleccions i condemna les "conductes irregulars" que hi hagi pogut haver, que investigarà amb una auditoria

RedaccióActualitzat

Davant dels últims esdeveniments al voltant de Luis Rubiales, la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) comença a moure fitxa per aclarir què va passar quan dirigia l'entitat i marcar distància de la polèmica i les investigacions que l'envolten. 

"La RFEF vol mostrar la seva total desvinculació de les conductes i actuacions irregulars del seu expresident i tots aquells que poguessin estar-hi involucrats, així com incidir en què aquesta institució està molt per sobre dels seus dirigents."

La mateixa setmana en què l'exdirectiu ha estat detingut després de tornar de República Dominicana, la RFEF ha anunciat que convoca eleccions per posar fi a la comissió gestora que l'ha dirigit des que Rubiales va ser apartat arran de la inhabilitació de la FIFA.

Rubiales és investigat per pertinença a organització criminal, blanqueig de capital i delictes de corrupció. L'expresident de la RFEF hauria muntat un entramat d'empreses per quedar-se diners públics pagats per la mateixa organització, entre altres, per fer obres per millorar estadis quan n'era president.

A més, també té oberta una causa pel petó forçat a la jugadora Jennifer Hermoso i per coaccions.
 

Condemna de les "conductes irregulars"

Ara, la comissió gestora que l'ha dirigit gairebé set mesos reclama personar-se en la causa, perquè si es confirmen les sospites de corrupció, els fons que se n'han ressentit són els seus propis, segons es desprèn del sumari al qual ha tingut accés TV3. 

"L'òrgen gestor ha volgut condemnar de manera contundent les conductes irregulars i mostrar la decisó de perseguir-les fins el final".

La Federació explica en un comunicat que ha contactat amb diversos despatxos d'advocats per posar en marxa les actuacions pertinents contra "els que han actuat amb deslleialtat" envers l'organització. 

Tot això arriba després que la RFEF anunciés que encarregarà una auditoria interna per saber què passava amb detall i de portes endins quan la presidia Rubiales. Fins ara, la Guàrdia Civil ha entrat a les oficines a buscar documentació, ha practicat detencions i també ha registrat el pis de Rubiales a Espanya i el de República Dominicana.
 

Un cas que esquitxa Piqué pels contractes amb l'Aràbia Saudita

En el cas no només està implicat l'expresident, sinó altres directius de la Federació que s'investiga si li feien d'aixopluc i de facilitadors; com el germà d'un dels directius de la constructora que està sota investigació. 

També està sota investigació el contracte perquè la Supercopa de futbol es jugués a l'Aràbia Saudita, un acord assolit per Rubiales, però on també estaria implicat l'exfutbolista del Barça Gerard Piqué, ara president del Futbol Club Andorra. 

Piqué seria la figura de l'aconseguidor, un intermediari perquè el projecte futbolístic a l'Aràbia Saudita arribés a bon port. Fins ara, la justícia ha demanat informació dels seus comptes corrents. De moment, les conclusions dels investigadors de la Guàrdia Civil són que no hi ha indicis de delicte. 
 

 

ARXIVAT A:
CorrupcióLuis Rubiales
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut