Gerard Piqué en una imatge d'arxiu
Gerard Piqué en una imatge d'arxiu (Europa Press)

Rastregen comptes de Gerard Piqué a Andorra per presumptes comissions de la Supercopa a l'Aràbia Saudita

La UCO apunta a la necessitat de "comprovar la possibilitat que siguin dons econòmics" a Rubiales, directius de l'RFEF o el mateix Piqué

AgènciesActualitzat

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil va demanar al setembre rastrejar comptes relacionats amb l'exfutbolista del Barça i president de l'empresa Kosmos, Gerard Piqué, per la seva presumpta relació amb el contracte negociat amb Luis Rubiales en la seva etapa com a president de l'RFEF perquè la Supercopa de futbol es jugués a Aràbia Saudita, posant el focus en diverses transferències.

Així consta en un ofici de la UCO del 19 de setembre del 2023, consultat per l'agència Europa Press, en el qual aquesta unitat de la Guàrdia Civil demana al jutjat d'instrucció número 4 de Majadahonda (Madrid) sol·licitar informació a les autoritats d'Andorra, concretament dirigit a l'entitat bancària MoraBanc Grup.

Els agents posen el focus en comptes de l'Andorra CF, equip de futbol propietat de Gerard Piqué, per saber la destinació dels fons provinents d'un compte titulat per Kosmos.

En aquest compte, diu textualment, "s'han estat cobrant les comissions d'èxit abonades per SELA Sport Company en contraprestació pels serveis d'intermediació prestats en les negociacions amb la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per a la disputa de la Supercopa d'Espanya en territori saudita". Aquestes comissions les xifra la UCO en "quatre milions d'euros per any".

La UCO es refereix a dos informes anteriors seus de desembre del 2022 i de maig del 2023 en els quals assegura que "s'ha plasmat el paper de Kosmos Football SL en les negociacions per a la celebració del citat esdeveniment esportiu, així com les relacions econòmiques declarades davant de l'AEAT tant interiors com exteriors".


Tres moviments bancaris

Més endavant d'aquest ofici, la UCO fa èmfasi en el "conglomerat empresarial" dirigit per Piqué, i esmenta que l'exfutbolista del FC Barcelona va adquirir el 56% de l'Andorra el 2018 mitjançant Kosmos.

En aquest sentit, detalla tres moviments en comptes bancaris a Andorra: el primer per 3,4 milions d'euros entre juny del 2019 i març del 2022 procedent de Kosmos, "receptora de les comissions de SELA". "L'import transferit va suposar al club de futbol més de la quarta part dels ingressos rebuts de la societat saudita", diu.

Després cita la societat Kerad Holding perquè va declarar davant d'Hisenda un ingrés amb origen a Andorra de 12 milions d'euros, amb data de 12 de febrer del 2021. La UCO diu que el va ordenar Gerard Piqué "sota el concepte d'ampliació de capital".

Finalment, cita un altre ingrés procedent d'Andorra de la societat Kerad Holding per valor de dos milions d'euros, amb data 15 de febrer del 2021. L'ordenant també va ser Piqué i igualment es va usar el concepte d'"ampliació de capital".

Possibles dons a Rubiales, directius o Piqué

La UCO explica que la seva petició d'informació guarda relació amb la intenció de "comprovar la possibilitat que hagin estat dons econòmics" a Luis Rubiales o a altres directius de l'RFEF per part de Kosmos o a Gerard Piqué i el seu entorn, "com a conseqüència de la negociació per a la celebració de la Supercopa d'Espanya de Futbol".

"Resulta d'imperiosa necessitat poder realitzar una traçabilitat completa dels fons rebuts per Kosmos", continua la UCO, segons l'informe recollit per Europa Press, que constata que "existeix un gran flux de diners entre comptes".

També demana localitzar un compte del qual és titular Gerard Piqué, segons diu, per ser "emissor del pagament de 2.000.000 d'euros a un compte espanyol el dia 15 de febrer del 2021".

ARXIVAT A:
Gerard Piqué
Anar al contingut