El jutge proposa jutjar Rubiales pel petó forçat a Hermoso (Europa Press/A. Pérez Meca)

Rubiales hauria desviat diners públics de la Federació amb un entramat d'empreses

El sumari del cas que l'investiga des del 2022 revela que hauria cobrat comissions per obres encarregades per la Federació Espanyola de Futbol quan n'era president

RedaccióActualitzat

Luis Rubiales hauria muntat un entramat d'empreses per quedar-se diners públics pagats per la Federació Espanyola de Futbol, l'RFEF, entre altres per fer obres per millorar estadis quan n'era president.

És el que es desprèn del sumari del cas que l'investiga per corrupció i blanqueig de capitals, i segons el qual s'hauria beneficiat de comissions de les obres de l'estadi de La Cartuja de Sevilla per acollir partits de la selecció.

Les obres les va fer la constructora Gruconsa amb diners de la Federació i de la Xunta de Galícia. Va cobrar uns 4 milions d'euros, i hauria pagat les comissions a una empresa d'un amic de Rubiales.

L'entramat d'empreses al voltant de la reforma de l'estadi de La Cartuja de Sevilla

Dues empreses entre la constructora i Rubiales

L'amic era Javier Martín Alcaide, conegut com a Nene, i la seva empresa, Dismatec, hauria pagat a una altra empresa, GC Legal, propietat de Tomás González Cueto, assessor de Rubiales.

Un informe de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil afirma que "s'ha observat que la relació econòmica entre Gruconsa i Dismatec guarda correlació amb l'existent entre la constructora i l'RFEF".

A l'expresident de l'RFEF el van detenir aquest dimecres només arribar de la República Dominicana, on era amb el Nene, suposadament per fer-hi negocis.


Diu que no pot pagar "ni una coca-cola"

En un programa de La Sexta gravat a la República Dominicana, Rubiales s'ha queixat que li han bloquejat tots els comptes bancaris allà i a Espanya, i que "no té ni la possibilitat de pagar una coca-cola":

"Soc advocat, aquí volia fer-hi negocis hotelers, de compravenda d'immobles... El problema és que no em volen deixar guanyar la vida ni amb el futbol ni amb res que no sigui el futbol, i jo he de tirar endavant."

El cas va començar molt abans del petó a Jennifer Hermoso que el va acabar defenestrant: va ser el 2022 per una denúncia a la Fiscalia del president del Centre d'Entrenadors.

L'oncle diu que "té una gran passió pel luxe"

En el procés judicial també hi ha testificat Juan Rubiales, oncle de l'expresident que havia treballat a l'RFEF fa anys, que en una entrevista televisiva va evidenciar que no té gaire bon concepte del nebot:

"Vaig començar a descobrir que era un home amb una enorme ambició pels diners, per reivindicar-se i que el reconeguessin, tenir xofer i assistent, té una gran passió pel luxe, pels àpats cars i els contactes d'alt nivell, fins i tot pel sexe."

Juan Rubiales, oncle de l'expresident de l'RFEF, intervenint en un programa de televisió

Rubiales, que apareix a les fitxes policials amb els seus socis, està investigat per corrupció, administració deslleial, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal, i està pendent de declarar davant la jutge de Majadahonda.

La magistrada ha demanat a Andorra investigar també els comptes de Gerard Piqué, pel cobrament de les comissions de la intermediació amb l'Aràbia Saudita, que serà seu de la Supercopa d'Espanya fins al 2029.

 

 

ARXIVAT A:
CorrupcióLuis Rubiales
Anar al contingut