L'11a edició del festival Interfado oferirà les actuacions d'artistes de Portugal, el Regne Unit i les Illes Balears

ACN Lleida - El Festival Internacional de Fado de Catalunya ha presentat aquest dimarts la seva 11à edició, que tindrà lloc entre el 20 d'octubre i el 29 d'octubre. L'Interfado ha programat enguany quatre concerts, tres a Lleida i un a la Seu d'Urgell, amb artistes de Portugal, el Regne Unit i les Illes Balears. Obrirà el certamen el dissabte 22 d'octubre a l'Espai Orfeó de Lleida Margarida Arcanjo, acompanyada de la guitarra portuguesa de Pedro Ferreira i la viola de fado de João Nunes. El festival també comptarà amb les actuacions de João Caetano, el diumenge dia 23 al Cafè del Teatre, i de la menorquina Rita Barber, amb un doble concert, el 28 d'octubre a l'Espai Orfeó, i l'endemà a la Sala de la Immaculada de la capital de l'Alt Urgell.

El públic podrà gaudir enguany d'un concert de fado tradicional de la mà de l'artista Margarida Arcanjo, que obrirà l'Interfado a l'Espai Orfeó de Lleida el dissabte 22 d'octubre (22 h) on presentarà en el seu darrer àlbum 'Fado Franco', acompanyada de la guitarra portuguesa de Pedro Ferreira i la viola de fado de João Nunes. El reconegut artista João Caetano portarà el diumenge dia 23 (19.30 h) al Cafè del Teatre el seu 'Rhythm & Fado' que  té com a instruments principals la percussió, la guitarra portuguesa, la guitarra acústica i el piano i que esdevé un viatge emocional, ple d'intensitat i ritme.

La menorquina Rita Barber, amb una veu amb força i caràcter, càlidament banyada per les aigües del mediterrani, presentarà el seu darrer disc 'De mar amar', un diàleg entre les músiques d'una ribera i l'altra, l'atlàntica i la mediterrània. L'artista estarà acompanyada de la guitarra portuguesa i violí de  Raúl Sánchez Zorzo i la viola i la guitarra espanyola de Carlos Ramos. Actuaran a l'Espai Orfeó el divendres 28 d'octubre (22 h) i a la Sala de la Immaculada de la Seu d'Urgell, el dissabte 29 d'octubre (20.30 h).

L'Interfado manté un any més l'oferta gastronòmica que acompanya el festival. El dijous 20 d'octubre a la tarda, s'ha programat un taller de cuina portuguesa a la Sala Sunka a càrrec de Víctor Nicolau, responsable gastronòmic de Plusfresc. També hi haurà tasts de gastronomia portuguesa de la mà de Mateu Blanch (Restaurant Caravista) en els concerts dels dies 22 i 28 d'octubre a l'Espai Orfeó.

En el marc de l'Interfado s'ha inaugurat l'exposició fotogràfica 'Fadistes'. Mitjançant una selecció d'imatges realitzades pel crític musical i fotògraf Javier de Castro durant alguns dels concerts celebrats tots aquests anys en el marc del festival, es vol retre homenatge a catorze dones, cantants i instrumentistes que han participat al certamen. La mostra es pot visitar a l'Espai Orfeó fins al 29 d'octubre.

La direcció artística de l'Interfado va a càrrec de la cantant lleidatana Carolina Blàvia. El festival està organitzat per la Fundació Orfeó Lleidatà, amb la col·laboració especial del Consolat de Portugal a Barcelona, l'Ajuntament de Lleida, l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICIC) i Supermercats Plusfresc.

Anar al contingut