La princesa Caterina dins del carruatge oficial amb la seva família (Reuters/Hollie Adams)

Primera aparició pública de Kate Middleton des que va anunciar que té càncer

La princesa Caterina ha participat amb la família reial a la desfilada coneguda com a "Trooping the colour", per celebrar l'aniversari del rei

RedaccióActualitzat

La celebració de l'aniversari del rei Carles III ha estat el dia triat per Kate Middleton per reaparèixer en públic, des que va anunciar al març que li havien diagnosticat un càncer, arran d'una cirurgia abdominal. La princesa Caterina ha seguit amb la família reial la desfilada tradicional coneguda com a "Trooping the colour".

Aquest matí se l'ha vist primer saludant el públic des del carruatge oficial, acompanyada dels seus fills, en el recorregut des de l'avinguda que connecta el palau de Buckingham amb Trafalgar Square i després han sortit tots al balcó del palau

Durant la salutació, presidida pel rei Carles III i la reina Camila, han pogut seguir el vol de la patrulla dels Red Arrow de les forces aèries, en un moment de treva de la pluja que ha caigut durant la jornada.

Els prínceps de Gal·les amb els seus fills al balcó de Buckingham (Reuters/Hollie Adams)
La família reial seguint l'espectacle aeri des del balcó del palau (Reuters/Hollie Adams)

Al començament de la jornada, la carrossa en què es desplaçaven el rei Carles i la reina Camil·la ha estat la primera que ha sortit de Buckingham i just després la carrossa negra on anava la princesa de Gal·les amb els seus fills, Jordi, Carlota i Lluís.

El marit de Caterina, Guillem, anava a cavall amb els seus oncles, la princesa Anna i el duc d'Edimburg, Eduard, entre les dues carrosses.

Una imatge de la princesa dins de la carrossa oficial
Una imatge de la princesa dins de la carrossa oficial (Reuters/Hollie Adams)

El palau de Kensington, residència oficial dels prínceps de Gal·les, també ha difós imatges d'aquest primer acte públic de Kate Middleton des de Nadal.


Divendres va anunciar que assistiria en aquesta celebració, a través de les xarxes socials.

En un missatge va explicar que està "fent un bon progrés" en el tractament de la malaltia, tot i que té "dies bons i dolents" i que tenia "moltes ganes d'assistir" a la desfilada.

La princesa Caterina, de 42 anys, també va dir que confiava poder "participar en alguns compromisos públics durant l'estiu", però que encara no està "fora de perill" i que el tractament amb quimioteràpia continuarà "durant uns mesos més".


"Trooping the colour"

Tot i que el rei Carles III va néixer el dia 14 de novembre, l'aniversari se celebra oficialment el tercer dissabte de juny. Com ja passava amb la seva mare, la desfilada es fa coincidir amb una època de l'any de més bonança. La desfilada de "Trooping the colour" té gairebé tres segles de tradició.

El rei, que té 75 anys, també va divulgar el mes de febrer que tenia un càncer, no especificat, que el va tenir un temps retirat de la vida pública, fins que va reprendre l'activitat oficial fa un mes i mig.

El rei Carles III amb la reina Camila (EFE/Tolga Akmen)

A més de ser un dia important pel rei, la princesa de Gal·les també té una vinculació especial amb el regiment de la Guàrdia Irlandesa que lidera la desfilada d'aquest any, ja que ella n'és coronel.

Encara no fa una setmana passada, la princesa es va adreçar en aquest regiment per excusar la seva presència en l'acte.

 

ARXIVAT A:
MonarquiaRegne Unit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut