Cua de cotxes a l'interior del nucli urbà, que molts vehicles utilitzen com a drecera (ACN/cedida)

Fortià, el poble de menys de 800 habitants per on passen cada dia 4.800 cotxes i camions

Hi posaran radars de tram i sensors per mirar d'evitar l'excés de velocitat i les imprudències de molts conductors que utilitzen el municipi com a drecera

Redacció/ACNActualitzat

Fortià, un municipi de menys de 800 habitants de l'Alt Empordà, ha decidit prendre mesures contra el trànsit passavolant que travessa el poble, sovint a massa velocitat i de manera imprudent, que no para de créixer.

Instal·larà radars de tram en la via que travessa el municipi, d'un quilòmetre de longitud, i també sensors en els semàfors de les dues cruïlles. 

Un camió gran circulant pels carrers de Fortià(ACN/cedida)

Situat entre Castelló d'Empúries i Vilamalla, Fortià està travessat per les carreteres GIV-6213, GIV-6212 i GI-8594, que molts conductors de turismes i camions utilitzen com a drecera per arribar fins a la C-31, l'N-2 i l'AP-7 des de la Costa Brava Nord, i viceversa.


Trànsit nocturn cap al centre logístic

Des de fa un temps, a més, el problema s'ha agreujat amb l'obertura d'un magatzem d'Amazon en el centre logístic Logis Empordà, en el municipi veí del Far d'Empordà, que ha fet augmentar el trànsit també en hores tan poc habituals com les nocturnes. 

"Abans, a les 10 de la nit era tranquil", explica l'alcalde, Francesc Brugués. "Ara, amb el canvi de torn, hi ha més trànsit" a aquesta hora, afegeix.

Cua de cotxes a Fortià, per on passen uns 4.800 vehicles al dia (ACN/cedida)

Des de l'Ajuntament calculen que cada dia passen per Fortià uns 4.800 vehicles, xifra que multiplica gairebé per set els 727 cotxes, camions i furgonetes matriculats en el municipi, segons les dades de l'Idescat de 2022. 

Una xifra, a més, que encara podria augmentar si es duu a terme l'ampliació prevista del Logis Empordà.


La solució, una variant

Brugués no critica el model d'activitat econòmica que suposa el centre logístic, "però és evident que això generarà un flux de mobilitat i una problemàtica greu".

Amb els radars de tram i els sensors als semàfors no confien a reduir el volum de trànsit passavolant, però sí combatre l'excés de velocitat i les imprudències de molts dels vehicles.

Alhora, l'alcalde admet que la solució definitiva passaria per fer una variant que desviés el trànsit fora del nucli urbà.

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut