Núria Marín ha estat alcaldessa de l'Hospitalet des de 2008 (3Cat)

Núria Marín deixa l'alcaldia de l'Hospitalet i David Quirós li pren el relleu

Marín s'ha acomiadat després de gairebé 16 anys amb un discurs triomfalista i ha assegurat que ha convertit "un vell suburbi" en la "segona ciutat de Catalunya"

RedaccióActualitzat

Núria Marín ha presidit aquest dissabte l'últim ple com a alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, després de 16 anys al capdavant de l'Ajuntament. David Quirós, també del PSC i fins ara tercer tinent d'alcaldia, ha rebut la medalla i el bastó d'alcalde i passarà a ocupar la presidència del saló de plens de la segona ciutat més poblada de Catalunya.

Quirós ha estat fins ara tinent d'alcalde de l'Àrea de Serveis a les Persones, amb competències en innovació, educació, cultura, esports i gent gran. Nascut fa 50 anys a l'Hospitalet, és diplomat en Relacions Laborals.

En el seu primer discurs com a alcalde, Quirós ha marcat els seus eixos d'actuació prioritària per aquesta nova etapa:

"Vull impulsar un gran pacte per l'Hospitalet 2030-2050 que tindrà 5 grans reptes: la cohesio social i urbana, l'emergència climàtica, uns serveis públics de qüalitat, la convivència i la seguretat, i el desenvolupament econòmic".

David Quirós, el nou batlle de la ciutat, en el moment de rebre la vara d'alcalde (Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat)

Marín, que va accedir a l'alcaldia quan van nomenar Celestino Corbacho ministre de Treball, l'any 2008, es va presentar i va guanyar les eleccions municipals el 2011, el 2015 i el 2019 amb majoria absoluta. L'any 2023 no la va assolir per falta d'un regidor. Tot i això, Marín no va tenir problemes per revalidar l'alcaldia i aprovar els pressupostos.

Deixa sobre la taula, però, projectes com la cobertura de la Gran Via.


En la seva última intervenció, la fins ara alcaldessa ha reivindicat la feina feta i haver convertit l'Hospitalet en la segona ciutat de Catalunya, "no només en habitants sinó també en economia i llocs de treball":

"Avui tanco la meva etapa com a alcaldessa i ho faig satisfeta. Som una ciutat compromesa, valenta i sense por als reptes perquè tenim la fortalesa que ens ha donat haver convertit aquell vell suburbi, aquella ciutat dormitori dels anys 70, en la segona ciutat de Catalunya".

El PSC va perdre la majoria absoluta en les últimes eleccions municipals (3Cat)

També marxa la mà dreta de Marín

Francesc Belver, primer tinent d'alcaldia d'Hisenda i Urbanisme, segueix els passos de Núria Marín i, tal com ha fet la fins ara alcaldessa, també ha deixat l'acta de regidor aquest dissabte.

Belver ha assenyalat: "Després d'un bon nombre d'anys dedicant-me a la política municipal, he pres de decisió de renunciar a la meva acta de regidor i tornar al meu antic lloc de treball", a Aigües de Barcelona.

L'oposició ha acomiadat Marín amb retrets, sobretot per la manca d'explicacions pel suposat cas de corrupció del Consell Esportiu de l'Hospitalet, en la passada legislatura. La causa contra l'alcaldessa es va arxivar l'estiu del 2022 per falta d'indicis.

A l'acte hi ha assistit la plana major del PSC; des del líder del partit, Salvador Illa, al ministre Jordi Hereu, l'expresident de la Generalitat, José Montilla, l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni o l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, entre altres.

ARXIVAT A:
PSC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut