El gat serval
El serval (Leptailurus serval) és un felí que viu principalment en països de l'Àfrica subsahariana

Un gat serval, originari de la sabana africana, ataca dues mascotes en un jardí de Canet de Mar

L'animal salvatge, del qual no se sap la procedència --i està prohibit tenir-ne a casa--, ara és en un centre de fauna de Lleida

RedaccióActualitzat

Sorpresa a Canet de Mar, al Maresme, on aquest dijous va aparèixer un gat serval, un felí que principalment habita a la sabana africana. L'animal salvatge va entrar en un jardí i va atacar el gat i el gos de la propietària, que va aconseguir capturar-lo i avisar les autoritats.

L'animal ara es troba en un centre de recuperació temporal, segons ha explicat la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA), que ha informat que va rebre l'avís del Centre Veterinari Habitat Canet per un serval que havia aparegut en actitud molt agressiva.

L'animal no tenia xip, i per això no es va poder provar la seva procedència (Centre Veterinari Habitat Canet)

L'animal no tenia xip, i per això no es va poder provar la seva procedència. Alertada per la fundació animalista, la Generalitat va activar el protocol de recollida i els Agents Rurals es van fer càrrec de l'animal, que ara és al Centre de Fauna de Vallcalent, a Lleida.

Un animal salvatge que no pot viure en captivitat

El serval ("Leptailurus serval") és un felí que viu principalment en països de l'Àfrica subsahariana i que no està tipificat com una espècie en extinció, però podria estar-ho si no se'n regula el comerç.

El felí
Un centre veterinari de Canet va ser qui es va fer càrrec de l'animal en un primer moment (Centre Veterinari Habitat Canet)

Precisament, FAADA recorda en un comunicat que és un animal salvatge, normalment solitari i depredador, amb una anatomia adaptada per moure's de forma àgil.

"Per molt que un individu d'aquesta espècie s'hagi criat en captivitat, segueix sent salvatge, conservant els instints naturals i les necessitats comportamentals."

L'associació apunta que els animals salvatges no es domestiquen fins al cap de "milers d'anys" de procés per aconseguir-ho i que els que viuen en captivitat "pateixen".

"Tenir un gat serval com a mascota és perillós, perquè la frustració i el malestar que els comporta la captivitat pot incentivar que siguin encara més agressius del normal."

El comerç i tinença d'aquest tipus d'animals era legal fins a l'entrada en vigor, el passat setembre, de la llei de benestar animal, que prohibeix tenir mamífers silvestres que superin els cinc quilograms.

 

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut