El capità del Nàstic Joan Oriol demana explicacions a l'àrbitre Palencia Caballero
El capità del Nàstic Joan Oriol demana explicacions a l'àrbitre Palencia Caballero
Futbol

Embolic arbitral a La Rosaleda: el Nàstic encaixa un gol amb dues pilotes al camp

Polèmica per la decisió de l'àrbitre d'autoritzar un córner amb una altra pilota en el camp de visió dels futbolistes. Els tarragonins hauran de remuntar el 2 a 1 final.

Redacció Esport3Actualitzat

Nervis, passió i polèmica no acostumen a faltar en un play-off d'ascens. Aquest dissabte els tres ingredients s'han servit en abundància a La Rosaleda, en el primer assalt per pujar a Segona entre Màlaga i Nàstic.

El resultat s'ha començat a decantar a favor dels andalusos gràcies a un gol surrealista que l'àrbitre Palencia Caballero ha concedit tot i produir-se amb dues pilotes al camp. Corrien els dos minuts de l'afegit de la primera part quan el col·legiat ha autoritzat el llançament d'un córner amb l'esfèrica de l'anterior jugada encara a la gespa. El grana Alan Godoy no l'ha volgut treure del rectangle de joc, però no ha estat obstacle perquè el partit es reprengués i l'ex del Barça Atlètic Roberto Fernández acabés batent el porter Varo.

Si es fa cas estricte del reglament, el gol no hauria d'haver pujat al marcador. Deixa clar que si la segona pilota interfereix en la jugada, el partit no pot continuar. I aquí no ha deixat d'estar en el camp de visió dels futbolistes. D'aquí que les protestes dels tarragonins hagin envoltat l'àrbitre, que l'única hipòtesi plausible és que hagi interpretat que la segona pilota no condicionava l'execució del servei de cantonada.  

En tornar del descans David Concha ha fet l'empat i un penal rigorós per agafada de samarreta de Trigueros ha permès als locals posar el 2-1 final que el Nàstic espera capgirar el dissabte vinent al Nou Estadi. Els de Dani Vidal només poden oblidar la polèmica de La Rosaleda i pensar a remuntar. El premi, tornar a la Segona divisió, és massa gros per mirar enrere.

Anar al contingut