Consulta l'estat de les platges en temps real: quina bandera oneja i consells per al bany

Protecció Civil demana extremar la prudència, després dels 36 morts que hi va haver l'any passat en platges i piscines

RedaccióActualitzat

Ara que comença la temporada d'estiu, Protecció Civil recorda que abans de banyar-se cal prestar atenció a la bandera que oneja a les platges. Està prohibit fer-ho quan la bandera és vermella, cal precaució quan és groga i és òptim quan és verda.

Per veure-ho des de casa, abans d'arribar fins al mar, es pot consultar l'estat de la platja per internet, amb informació de la bandera i si hi ha limitacions d'aforament:

Si no pots veure aquest mapa, clica aquí.

 

A més d'informar-se sobre l'estat de la platja i de fer cas del socorrista, Protecció Civil també destaca aquests consells generals per evitar accidents:

 • No entrar de cop a l'aigua la primera vegada
   
 • Sortir immediatament si no et trobes bé i avisar algú
   
 • No deixar mai els nens sols
   
 • No intentar rescatar algú si no saps com fer-ho i, en cas de veure algú amb problemes, trucar al 112, el telèfon d'Emergències.
   


Per als que es vulguin banyar a rius o estanys, primer cal assegurar-se que estigui permès fer-ho.

L'any passat van morir ofegades 25 persones a les platges catalanes, igual que el 2022, la majoria homes de més de 70 anys, segons les dades de Protecció Civil. També hi va haver 11 víctimes mortals a les piscines, dues menys que el 2022. I aquí encara caldria afegir un gran nombre de ferits greus, la majoria menors d'edat.

Des d'aquest dissabte 15 de juny i fins al 15 de setembre, està en marxa el dispositiu de coordinació al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), del qual formen part Protecció Civil i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de forma presencial. El dispositiu està en contacte continu amb tots els operadors de socorrisme i cossos d'emergències i seguretat que actuen a platges i piscines. 

 

Anar al contingut