Carlo Cottarelli (Reuters)
Carlo Cottarelli (Reuters)

El president d'Itàlia encarrega la formació de govern a l'economista Carlo Cottarelli

Cottarelli no té prou suports per ser escollit i Itàlia podria afrontar nous comicis després de l'agost

Actualitzat

Itàlia s'aboca a unes noves eleccions, 83 dies després de les últimes. I mentrestant, el president italià, Sergio Mattarella, aposta per un govern provisional liderat per un exdirectiu del Fons Monetari Internacional per gestionar l'etapa d'inestabilitat.

Es tracta de Carlo Cottarelli, de 64 anys, que ha rebut l'encàrrec de Mattarella de formar govern. Tots dos s'han reunit aquest migdia, l'endemà que el cap de l'Estat va vetar l'euroescèptic Paolo Savona com a titular d'Economia. Després d'aquesta decisió, el primer ministre, Giuseppe Conte, consensuat pel Moviment 5 Estrelles i la Lliga, va dimitir.

Cottarelli, partidari de les polítiques d'austeritat, intentarà formar un executiu de perfil tècnic, com ja ha passat altres vegades a Itàlia. S'ha compromès a convocar eleccions anticipades com a molt tard a principis de l'any que ve. Cottarelli, però, no té prou suports per ser escollit i Itàlia podria afrontar nous comicis després de l'agost.

 

 

La Lliga i el Moviment 5 Estrelles, guanyadors de les eleccions al març, no li donaran la confiança al Parlament. Aquests dos partits han denunciat que Itàlia està governada per Brussel·les i pels lobbys financers.

El líder de 5 Estrelles, Luigi Di Maio, ja ha demanat a les bases i als votants de la seva formació que es mobilitzin pacíficament contra el veto del cap d'Estat a Savona com a ministre d'economia.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut