Cossos amuntegats i cops de porra: el tracte als migrants que volien entrar a Melilla

Segons les ONGs locals, hi han mort almenys 37 migrants, mentre que la xifra oficial que dona el govern marroquí és de 23

RedaccióActualitzat

Cops amb les defenses a persones estirades a terra i amb les mans lligades. Cossos amuntegats sense cap mena d'assistència. Són les imatges de la tragèdia a Melilla. Segons les ONGs locals, hi han mort almenys 37 migrants, mentre que la xifra oficial que dona el govern marroquí és de 23.

Divendres, unes 2.000 persones van intentar travessar la tanca cap a Espanya. Les imatges difoses per l'Associació Marroquina pels Drets Humans (AMDH Nador) mostren el tracte denigrant de la policia del Marroc als que no van poder passar la frontera.

Durant el salt, una part de la tanca va cedir i els migrants van caure a terra. La policia marroquina els va acorralar, els va llençar gasos lacrimògens i els va reduir.

És el que mostra l'ONG en unes imatges molt dures:


L'activista Helena Maleno denuncia que les víctimes "van agonitzar durant hores" i que "els que els havien de socórrer no ho van fer".

 

Maleno, com els representants de les altres ONGs, demana una investigació i alerta que el Marroc vol enterrar de pressa els cadàvers per impedir que se sàpiga què va passar. Assegura que l'accés a l'hospital de Nador, la ciutat marroquina pròxima a Melilla, està tancat i no s'hi pot entrar malgrat que encara hi ha nombrosos ferits pel salt.


Demanen asil

Dels 2.000 migrants que van intentar passa la frontera ho van aconseguir 133, i tots han demanat asil.

Amnistia Internacional assegura haver documentat entre 10 i 12 devolucions en calent, cosa que el Ministeri de l'Interior nega.

Malgrat les imatges a la banda del Marroc, el president espanyol ha elogiat la feina de la policia d'aquest país.

Les tanques a la frontera entre Nador i Melilla
Les tanques a la frontera entre Nador i Melilla (EFE/María Traspaderne)
ARXIVAT A:
MarrocMigracionsMelilla
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut