Denuncien l'actuació del Marroc a la tanca a Melilla, on hi hauria 37 morts, segons les ONG

Diverses ONG també han acusat el govern espanyol de ser corresponsable del fets

Redacció/AgènciesActualitzat

Diverses ONG han denunciat l'actuació de l'operatiu policial del Marroc durant l'intent massiu de saltar la tanca de Melilla i han demanat a les autoritats espanyoles i marroquines que s'investiguin les morts d'almenys 23 immigrants, segons les fonts oficials.

Segons algunes entitats, però, les xifres podrien ser molt més altes. Helena Maleno, de l'associació Caminando Fronteras, o l'Associació Maroquina de Drets Humans, afirmen que el nombre de víctimes s'eleva com a mínim a 37. 


Des d'aquestes mateixes associacions han fet públiques diverses fotografies i vídeos on es poden veure desenes de migrants amuntegats a terra, sota la mirada de les autoritats marroquines.


Les entitats acusen l'estat espanyol de ser corresponsable dels fets, després de les paraules d'ahir de Pedro Sánchez, que va agrair al Marroc la col·laboració en la lluita contra la immigració il·legal. Preguntat sobre aquesta qüestió a la roda de premsa posterior al consell de ministres extraordinari d'avui, Sánchez ha culpat a les màfies que trafiquen amb éssers humans d'un  "assalt violent contra la integritat territorial". 

Les ONG demanen una investigació per aclarir els fets, que consideren un dels episodis de violència policial més greus dels últims temps, i adverteixen contra "qualsevol intent d'ordenar un enterrament ràpid de les víctimes sense que s'obri una investigació global, ràpida i seriosa per determinar responsabilitats".

ARXIVAT A:
MigracionsMarrocMelilla
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut