Lleida

L'autor confés del crim d'Aspa diu en l'inici del judici que es va quedar "en blanc"

Aquest dilluns fa dos anys que l'acusat va matar a trets els dos agents rurals en un control rutinari de caça

RedaccióActualitzat

El doble crim d'Aspa ha arribat a judici. Aquest dilluns ha fet precisament dos anys del dia en què l'autor confés va matar a trets dos agents rurals en aquest municipi de la comarca del Segrià. El judici es fa a l'Audiència de Lleida i durarà fins dimecres o dijous.

L'acusat, que no tenia llicència d'armes, està en presó provisional des que el van detenir poc després dels fets. La fiscalia demana per a ell 48 anys de presó i l'acusació particular, que representa a les famílies dels agents, eleva la petició de pena als 51 anys. L'home té 30 anys i és veí de Vacarisses.

Durant el judici, l'acusat ha assegurat que es va quedar "en blanc" quan va matar els dos agents rurals i que no era conscient que els havia disparat.

"L'únic que recordo és veure'ls al terra i ja estava al cotxe".


Assegura que pateix des de petit "un tipus d'epilèpsia" i que moltes vegades té "llacunes". La versió d'un possible trastorn mental no ha estat diagnosticada pels forenses del jutjat durant els dos anys d'investigació. Només pels informes de la seva defensa que parlen d'una reacció explosiva per part de l'acusat. Aclarir si era conscient del que feia serà el pal de paller del judici.            

 

 

La defensa nega que sigui un assassinat. Assegura que l'acusat té un trastorn mental i ho rebaixa a un delicte d'homicidi. Demana el seu ingrés a un centre psiquiàtric.

La zona on l'acusat va matar els dos agents rurals

Els Mossos d'Esquadra que han declarat aquest dilluns a la tarda consideren que l'acusat va disparar perquè temia que li prenguessin l'escopeta perquè no tenia llicència d'armes.

Un dels agents ha declarat que els quatre trets de l'acusat "van ser d'alta precisió"; que les víctimes no van tenir temps de reaccionar, per la qual cosa, si la Policia catalana hagués actuat, les conseqüències haurien pogut ser les mateixes; i ha coincidit amb altres policies que el relat de l'acusat va ser coherent.

I, segons un altre agent, "es mostrava nerviós pel que havia fet" però en tot cas coherent i raonable en la narració dels fets, sense lapsus i el relat era bastant cronològic dins del nerviosisme,.

Ismael Rodríguez està acusat d'haver mort a trets dos agents rurals quan feien un control rutinari de caça al vedat d'Aspa. Rodríguez, que en aquell moment tenia 28 anys, va confessar el crim. El dia dels fets no va recollir l'autorització per caçar al vedat i tenia caducada la llicència per fer servir l'arma, que estava a nom d'un amic.

Un jurat popular, format per set homes i dues dones, decidirà si el condemnen per homicidi o per assassinat. Al banc dels acusats també seurà el propietari de l'arma, acusat de ser cooperador necessari.

Després de dos dies de declaracions de testimonis i de proves pericials, es farà públic el veredicte.

ARXIVAT A:
JudicialPolicial
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut