Lleida

Es difonen les converses gravades entre l'autor del crim d'Aspa, el 112 i els Mossos

En les converses, Ismael Rodríguez confessa amb fredor que és l'autor de la mort dels dos guardes forestals

RedaccióActualitzat

S'ha fet públic l'impactant testimoni oral de la conversa entre Ismael Rodríguez –el caçador i autor confés de la mort dels agents rurals a Aspa, al Segrià–, els serveis d'emergència i els Mossos d'Esquadra. Després que TV3 va accedir a la transcripció de la conversa, ara els àudios confirmen la fredor en el to que manté el presumpte assassí.

La trucada al telèfon d'emergències es va fer a les 11.39 del dissabte 21 de gener. A l'enregistrament se sent com Ismael Rodríguez, després d'indicar el lloc on han passat els fets, explica com ha disparat als dos agents.

Ismael Rodríguez: "Estava caçant i han vingut els dos agents rurals, i no em diguis per què, però, mira..., m'he posat molt nerviós i..."

Servei d'emergències: "On són els agents?

Ismael Rodríguez: "Com li explico..."

Servei d'emergències: "Han tingut algun accident, estan ferits?

Ismael Rodríguez: "Estan morts, tots dos."

Servei d'emergències: "D'acord. Ha estat vostè?"

Ismael Rodríguez: "Sí, he estat jo."

El Servei d'Emergències passa la trucada als Mossos d'Esquadra. Allà, Ismael Rodríguez reitera que ha disparat als agents.

Mossos: "Com ha estat, això? Un accident?

Ismael Rodríguez: "No, no. Han vingut, m'he posat nerviós i, no sé per què, he reaccionat així."

Abans de tancar la conversa, el Mosso d'Esquadra li indica que no es mogui del lloc, que enviaran una patrulla i una ambulància.

Aquest dilluns, el propietari de l'arma homicida del crim va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar al jutjat de Lleida. L'advocat de les famílies de les víctimes va dir que la declaració del titular de l'arma ha estat "confusa", amb la voluntat "d'intentar encobrir" l'autor confés dels fets.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut