Dylan, durant un concert a Anglaterra l'any 2012 (Reuters)
Dylan, durant un concert a Anglaterra l'any 2012 (Reuters)
Estocolm

Bob Dylan envia un discurs d'agraïment perquè es llegeixi a la cerimònia dels Nobel

La cantautora Patti Smith cantarà la cançó de Dylan "A hard rain's a-gonna fall" en la cerimònia de dissabte vinent

Actualitzat

El cantautor nord-americà Bob Dylan, guardonat amb el Premi Nobel de Literatura, ha enviat un discurs d'agraïment que es llegirà en la cerimònia d'entrega dels guardons, el dia 10 de desembre. Ho ha dit l'Acadèmia Sueca al seu compte de Twitter:

 

L'Acadèmia també ha informat que la cantautora Patti Smith cantarà la cançó de Dylan "A hard rain's a-gonna fall" en la cerimònia de dissabte vinent.

Dylan, de 75 anys, va ser reconegut amb el Nobel de Literatura per la creació de "noves expressions poètiques dins de la gran tradició musical" dels Estats Units. Després d'uns dies en què l'Acadèmia no va poder contactar amb ell, finalment el músic de Minnesota va acceptar el premi, però va avisar que no acudiria a l'acte d'entrega.

No és necessari que el guardonat amb el Nobel vagi en persona a Estocolm: de fet, alguns dels premiats els darrers anys, com els escriptors Doris Lessing o Harold Pinter, no van anar-hi. El que sí que és imprescindible per rebre el premi i els vuit milions de corones sueques que comporta és pronunciar un discurs d'acceptació en els sis mesos posteriors al 10 de desembre.

Anar al contingut