Dylan, en una actuació a Los Angeles el 2012 (Reuters)
Dylan, en una actuació a Los Angeles el 2012 (Reuters)
Copenhaguen

Quatre dies després, l'Acadèmia Sueca desisteix de l'intent de parlar amb Bob Dylan pel Nobel

Des de dijous que intenten contactar amb el músic, sense èxit, però no perden l'esperança que vagi a recollir el premi

RedaccióActualitzat

Quatre dies després de la distinció amb el Premi Nobel de Literatura 2016, Bob Dylan continua sense donar-se per al·ludit, fins al punt que l'Acadèmia Sueca ha desistit d'intentar contactar amb ell. La institució ha admès que, des de dijous, ha intentat parlar amb el músic, sense èxit. Sí que han pogut fer-ho amb el seu agent i persones del seu entorn, però no amb el mateix Dylan, que tampoc no ha fet cap mena de comentari sobre el guardó. 

La secretària permanent de l'Acadèmia, Sara Danius, ho ha admès a la ràdio pública sueca. Malgrat tot, però, no perd l'esperança que Dylan vagi a Estocolm a recollir la distinció. "Tinc un pressentiment que Bob Dylan pot venir. Em puc equivocar, i seria una llàstima que no vingués... però, en qualsevol cas, la distinció és seva i no ens podem responsabilitzar del que passi ara."

En més d'un segle d'història, només dues persones han rebutjat el Nobel de Literatura: l'escriptor rus Borís Pasternak, que el va acceptar més tard després de la negativa forçada per les autoritats soviètiques el 1958, i el francès Jean-Paul Sartre, el 1964, perquè rebutjava qualsevol premi.

En el cas de Dylan, l'Acadèmia ha distingit les seves lletres com a "noves expressions poètiques dins de la gran tradició de la cançó nord-americana". És la primera vegada que el Nobel de Literatura és per a un cantautor. 

Anar al contingut