Un operari durant el desmuntatge del pavelló on s'havia de celebrar el Mobile World Congress
Un operari durant el desmuntatge del pavelló on s'havia de celebrar el Mobile World Congress

Barcelona prepara una setmana d'ofertes per compensar les pèrdues del Mobile

La Barcelona Opportunity Week intentarà mitigar el buit econòmic que deixa la cancel·lació del Mobile World Congress a causa de la por del coronavirus

Actualitzat

Dos dies després de la cancel·lació del Mobile World Congress, Barcelona ja busca alternatives per intentar mitigar les pèrdues econòmiques. A banda del saló per a emprenedors Barcelona Tech Spirit, que agafarà el relleu del 4YFN, l'objectiu és compensar el fort revés de la suspensió del congrés amb una setmana d'ofertes en els sectors de la restauració, l'hostaleria i la cultura.

Aquesta setmana d'ofertes turístiques per mirar de captar visitants els dies que s'havia de fer el congrés serà la Barcelona Opportunity Week. La proposta ha sorgit en una reunió que han mantingut aquest divendres l'alcaldessa Ada Colau i el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, amb agents econòmics.

 

Jaume Collboni i Ada Colau, amb la reunió amb sectors econòmics afectats per la cancel·lació del Mobile
Jaume Collboni i Ada Colau, en la reunió amb sectors econòmics afectats per la cancel·lació del Mobile (EFE / Toni Albir)

 

Un revés econòmic de més de 500 milions

La suspensió del Mobile per la por del coronavirus suposa un fort revés econòmic per a la ciutat. Es calcula que Barcelona deixarà d'ingressar prop de 500 milions d'euros, un import del qual s'haurien beneficiat sectors com l'hoteler, la restauració, el comerç, el transport o l'oci.

Al Mobile World Congress estava previst que hi assistissin més de 100.000 professionals.

 

Restauradors i hotelers lamenten que grans quantitats de menjar i productes de temporada finalment no es consumiran. De fet, la cancel·lació del MWC podria obrir la porta a demandes judicials durant les pròximes setmanes entre les empreses que tenien previst participar al congrés i la mateixa organització.

 

Desmuntatge del Mobile World Congress, aquest divendres a Fira de Barcelona
Desmuntatge del Mobile World Congress, aquest divendres a Fira de Barcelona (EFE / Alberto Estévez)

 

La patronal Foment del Treball ha demanat que s'ajorni l'increment de la taxa turística i el recàrrec previst per l'Ajuntament de Barcelona, amb l'objectiu de reduir les conseqüències econòmiques de l'anul·lació del Mobile. A més, la patronal presidida per Josep Sánchez Llibre també reclama un pacte de país per facilitar que GSMA ampliï el seu compromís amb Barcelona com a seu del MWC més enllà del 2023.

 

 

Cap cancel·lació entre la resta de congressos previstos

De cara als pròxims esdeveniments multitudinaris previstos a Fira de Barcelona, Colau ha dit que "no es preveu cap incidència ni cap problema" en certàmens com Alimentària, que es farà del 20 al 23 d'abril al recinte de Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat.

El director del Barcelona Convention Bureau, Christoph Tessmar, ha explicat que, a banda del Mobile, no s'ha donat de baixa cap congrés dels que es fan a la ciutat. Segons Tessman, tampoc s'ha cancel·lat cap de la trentena congressos previstos per aquest any a Barcelona.

 

 

 

ARXIVAT A:
Mobile World CongressCoronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut