Cancel·lat el Mobile 2020 per l'onada de baixes arran de la por del coronavirus

GSMA, l'organitzadora del Mobile World Congress, considera que la crisi del coronavirus fa "impossible" la celebració del congrés

Irene Vaqué ReigActualitzat

S'ha suspès el Mobile World Congress (MWC) previst d'aquí a uns dies, entre el 24 i el 27 de febrer, a Barcelona.

L'organització de l'esdeveniment, reunida d'emergència per videconferència des de les 2 del migdia, ha decidit finalment cancel·lar l'edició d'aquest any arran del temor al coronavirus, que havia portat més de trenta empreses a renunciar a participar-hi. Ho ha avançat la cadena econòmica Bloomberg.

En un comunicat, el director de la GSMA, John Hoffman, ha justificat que la crisi del coronavirus ha fet "impossible" mantenir l'esdeveniment:

"La GSMA ha suspès l'MWC Barcelona 2020 a causa de la preocupació global per la crisi del coronavirus, la preocupació pels desplaçaments i altres circumstàncies, que fan impossible per a la GSMA mantenir l'esdeveniment."

 

La GSMA garanteix la continuïtat a Barcelona

El text afegeix que les administracions implicades "respecten i entenen" la decisió i que la GSMA continuarà treballant-hi de cara a l'MWC Barcelona 2021 "i les pròximes edicions".

La GSMA reuneix unes 800 operadores de telefonia mòbil i més de 200 empreses tecnològiques. El comitè d'aquesta associació privada és el que ha decidit que aquest any no hi haurà edició barcelonina del MWC.

Els ens implicats han convocat per aquest dijous al matí una roda de premsa en què explicaran els motius que han portat a la suspensió. Hi participaran, entre altres, el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la Generalitat; la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i Fira de Barcelona.

El congrés té un gran impacte econòmic a la capital catalana, on l'any passat va deixar prop de 500 milions d'euros.

Un treballador amb màscara surt del recinte on estava previst el Mobile World Congress (EFE/Toni Albir)
Un treballador amb màscara surt del recinte on estava previst el Mobile World Congress (EFE/Toni Albir)


Una setmana de baixes contínues

Entre les últimes baixes confirmades, aquest mateix dimecres, la de Deutsche Telekom, Vodafone, Orange, Nokia i British Telecom. Renúncies que s'han anat succeint en l'última setmana, des que LG -la primera empresa que va comunicar que no seria a l'MWC- va fer públic l'anunci, i que havien deixat tocat l'esdeveniment.

L'organització havia anunciat que prendria alguna decisió sobre el congrés mundial de telefonia divendres, però tot s'ha precipitat aquest dimecres. Mentre el comitè del Mobile estava reunit d'urgència, quatre hores abans de l'anunci de l'anul·lació, els governs català i espanyol transmetien el missatge que no hi havia "cap motiu" per suspendre l'MWC.

Un treballador passa per les instal·lacions del Mobile World Congress
Un treballador passa per les instal·lacions del Mobile World Congress (Reuters/Nacho Doce)


Per tranquil·litzar els assistents, el Mobile havia pres mesures. Per exemple, vetar les persones provinents de la província xinesa de Hubei, on s'ha originat el coronavirus Covid-19, i només permetre l'accés a les persones provinents de la Xina si demostraven que havien estat fora del país durant 14 dies abans de la cita del Mobile.

També es preveien més controls de temperatura i que els assistents certifiquessin que no havien estat en contacte amb cap persona infectada.

Es fa una fira similar a Amsterdam

La fira tecnològica que sí que ha tirat endavant és l'Integrated Systems Europe (ISE), convocada entre l'11 i el 14 de febrer a Amsterdam. Empreses que s'han retirat del Mobile, com Sony, Cisco o Intel, han presentat novetats a la trobada sobre sistemes d'imatge i so, que s'ha fet malgrat les cancel·lacions d'empreses asiàtiques.

El centre de convencions on es fa està empaperat de cartells que demanen "protegir-se i protegir els altres", evitar donar-se la mà per saludar, estar a prop de la gent, tapar-se la boca i el nas en estossegar o rentar-se les mans amb freqüència. Alguns assistents fan servir mascareta.

LG va anunciar fa una setmana que no hi participaria, però, en aquest cas, amb el congrés a les portes, no hi va haver la reacció en cadena que hi ha hagut ara amb el Mobile.

En aquesta cita hi participen més de 1.300 expositors, per sota dels més de 2.000 de l'MWC. Justament, la pròxima edició de l'ISE ja no es farà als Països Baixos, sinó a Barcelona.

ARXIVAT A:
Mobile World CongressCoronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut