Nova York

Andreu d'Anglaterra podria ser jutjat per violació d'una menor, també víctima d'Epstein

Virginia Giuffre ja havia acusat Andreu al judici contra Epstein i ara interposa una demanda contra el príncep: "Ja es hora que reti comptes"

Actualitzat

El príncep Andreu d'Anglaterra podria haver d'anar a judici per agressió sexual a una menor relacionat amb el cas d'abusos i tràfic sexual de menors que van portar a la presó el magnat i pederasta Jeffrey Epstein. Ara, una de les víctimes d'Epstein ha presentat una demanda civil al Tribunal Federal de Manhattan, a Nova York, contra un dels fills d'Elisabet II.  

Ja fa dos anys que la dona va assegurar que havia mantingut relacions sexuals amb el príncep Andreu en tres ocasions, entre el 1999 i el 2002. Ell ho va negar en una entrevista televisiva el 2019 que va generar molta polèmica, perquè una bona part del públic no se'l va creure.


Acusat d'abusar tres vegades de la menor

La nord-americana Virginia Giuffre, que ara té 38 anys, acusa el duc de York d'haver abusat d'ella en tres ocasions, la primera quan tenia 16 anys.

A la demanda assegura que, sota les amences d'Epstein, la seva col·laboradora Ghislaine Maxwell i el mateix príncep, Andreu la va obligar a mantenir relacions sexuals no desitjades a la casa de Londres de Maxwell; a la mansió d'Epstein a l'Upper East Side de Manhattan i en una illa privada que el magnat posseïa a les illes Verges dels Estats Units.

Giuffre ha dit que Epstein la va portar a Londres per conèixer Andreu i la tenia com a "esclava sexual", amb l'ajuda de Maxwell, per l'amenaça de represàlies per "les poderoses connexions, riquesa i autoritat" que tenien.

A la denúncia també acusa Andreu, a més a més d'abusar-ne sexualment, de maltractar-la i "d'infligir-li intencionadament angoixa emocional", motiu pel qual reclama danys compensatoris i punitius.

"Faig responsable el príncep Andreu pel que em va fer. Els poderosos i els rics no estan exempts de ser responsables de les seves accions. Espero que altres víctimes vegin que és possible no viure en el silenci i la por, sinó recuperar la vida parlant i exigint justícia."

Ho afirma Virginia Giuffre en un comunicat. "Fa més de 20 anys, la riquesa, el poder, la posició i les connexions del duc de York li van permetre abusar d'una nena espantada i vulnerable sense que ningú la protegís. Ja es hora que en reti comptes", hi afegeix.

Per la seva banda, Andreu d'Anglaterra i el seu entorn no han reaccionat a les acusacions, a les quals ja va respondre en una entrevista a la BBC, el 2019. Aleshores va negar haver abusat de la noia de la que va assegurar no havia conegut mai, ni cap altre noia presentada per Epstein, i que aquell dia no va ser al pis de Maxwell. Però d'aquella trobada se'n va publicar una foto que avui recorda la BBC, on hi apareix Andreu, Giuffre i Maxwell, i de la que el príncep també va posar en dubte l'autenticitat.

 

 

Andreu, que ara té 61, poc després de l'entrevista i arran de l'escàndol, va abandonar totes les seves funcions públiques i de representació de la casa reial britànica. Va ser després que el multimilionari Jeffrey Epstein es va suïcidar a la presó de Manhattan on esperava judici, avui fa exactament dos anys.

L'esclat del cas de trafic i abús de menors contra Jeffrey Epstein, va esquitxar Andreu el 2019. El duc de York no va negar mai l'amistat amb Epstein però va ngar qualsevol relació amb les activitats de pederàstia del magnat, pel què els fiscals van dir que Andreu no havia cooperat amb la investigació.

Ghislaine Maxwell, la col·laboradora d'Epstein, també va ser detinguda i continua a la presó a l'espera del judici que s'ha de celebrar abans d'acabar l'any. Maxwell s'ha declarat culpable d'haver participat en tràfic sexual i proporcionar noies menors perquè Epstein n'abusés.

La demanda de Virginia Giuffre s'ha presentat en virtut d'una llei de l'estat de Nova York que va entrar en vigor l'agost del 2019 i que premet a moltes víctimes d'abusos menors reclamar contra els seus presumptes maltractadors, fins i tot si l'abús es va produir dècades abans. 

ARXIVAT A:
JudicialEstats UnitsMenorsAgressió sexualMonarquiaRegne UnitReina Elisabet II
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut