El príncep Andreu al costat de la seva mare, Elisabet II
Regne Unit

El príncep Andreu deixa la vida pública per l'escàndol sexual vinculat amb Epstein

El fill d'Elisabet II admet que ha perjudicat la família reial britànica i es mostra disposat a col·laborar amb la justícia

Sílvia MateuActualitzat

El príncep Andreu d'Anglaterra ha anunciat que abandona "per ara" les seves "funcions públiques" després de veure's involucrat en un escàndol sexual relacionat amb el magnat nord-americà Jeffrey Epstein, mort a la presó mentre esperava que el jutgessin com a acusat d'haver explotat desenes de menors i haver-ne abusat sexualment.

Una víctima d'Epstein va acusar el príncep Andreu d'agressió sexual. En una entrevista recent a la BBC, el duc de York va dir que no coneixia la dona nord-americana que l'acusa d'obligar-la a tenir sexe amb ell quan tenia 17 anys. L'entrevista no el va ajudar a millorar la seva imatge.

 

Col·laborar amb la justícia

El tercer fill de la reina Elisabet II ha admès que les seves circumstàncies personals han significat un "important trastorn" per a la família reial britànica, que ha difós un comunicat:

 

 

Al comunicat, el duc de York es refereix explícitament a Epstein i es mostra disposat a col·laborar amb les autoritats judicials:

"El seu suïcidi ha deixat moltes preguntes sense respondre, particularment per a les víctimes. Compadeixo profundament tots els que s'han vist afectats i volen que tot això acabi d'alguna forma. Només puc esperar que, amb el temps, siguin capaces de reconstruir les seves vides. Per descomptat, estic disposat a col·laborar amb qualsevol autoritat judicial apropiada."

Al comunicat també s'informa que la reina, de 93 anys, ha admès la renúncia del seu fill a participar en actes públics.

 

 

ARXIVAT A:
Monarquia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut