Andreu d'Anglaterra en un moment de l'entrevista
Londres

El príncep Andreu diu que no recorda la noia que l'acusa d'haver-la violat tres cops

En una entrevista a la BBC, el duc de York també diu que es penedeix d'haver-se allotjat a casa d'Epstein quan aquest ja havia estat condemnat per agressió sexual de menors

RedaccióActualitzat

El príncep Andreu d'Anglaterra, tercer fill de la reina Elisabet II, ha concedit una entrevista "sense restriccions" a la cadena pública BBC, que es va gravar dijous al Palau de Buckingham i que s'emet aquest dissabte a la nit.

El duc de York afirma que no recorda haver conegut una dona nord-americana que l'acusa d'obligar-la a tenir sexe amb ell quan era menor. Virginia Roberts -ara Virginia Giuffre- assegura que la va violar en tres ocasions entre els anys 1999 i 2002, quan el magnat nord-americà Jeffrey Epstein l'havia captat en una xarxa de prostitució de menors.

A l'entrevista de la BBC, la periodista Emily Maitlis pregunta al príncep sobre aquestes acusacions de Virginia Giuffre. Andreu contesta:

"No recordo haver-me trobat mai amb aquesta senyora, en absolut."

La periodista insisteix per veure si recorda la trobada amb Giuffre. La resposta torna a ser "no".

 

 

Andreu de York també reconeix que no va ser correcte allotjar-se a casa d'Epstein quan aquest ja havia estat condemnat per agressió sexual de menors.

"No hi ha dia que no m'ho retregui, perquè això era una cosa inapropiada per a un membre de la família reial, que intenta mantenir uns estàndards elevats de conducta. I jo els vaig decebre. Així de senzill."

"Era un lloc pràctic per estar-s'hi. Hi he pensat moltes vegades. Al final, veient totes les opcions que tenia, definitivament va ser un error. Però aleshores creia que era el que havia de fer, per educació, i admeto que el que vaig fer, probablement, va ser a causa de la meva tendència a ser massa educat."

Jeffrey Epstein va ser condemnat el 2008, però la justícia dels EUA va tancar el cas amb una pena menor i un acord secret amb la fiscalia. El juliol passat el van detenir acusat d'abusar sexualment de centenars de nenes. A l'agost, va morir a la presó. Oficialment, es va suïcidar.

Anar al contingut