Troben mort a la presó el milionari Jeffrey Epstein, acusat de tràfic sexual de menors
Jeffrey Epstein en una imatge d'arxiu (EFE)

Troben mort a la presó el milionari Jeffrey Epstein, acusat de tràfic sexual de menors

El magnat va ser detingut al juliol acusat d'abusar sexualment de centenars de nenes entre el 2002 i el 2005

RedaccióActualitzat

Han trobat mort a la seva cel·la el multimilionari nord-americà Jeffrey Epstein. Algunes fonts apunten que es podria tractar d'un suïcidi. Estava empresonat a Nova York a l'espera de judici per presumpta explotació sexual de menors.

Segons informa The New York Times, Epstein s'hauria penjat la seva cel·la a la presó federal de Manhattan. Fa dues setmanes el van trobar inconscient amb marques al coll i els funcionaris de presons investigaven l'incident com a possible intent de suïcidi.

La família d'Epstein ha explicat que el magnat no estava en vigilància especial per suïcidi.

L'FBI i el Departament de justícia dels Estats Units investiguen l'aparent suïcidi del financer multimilionari i figura de la jet-set americana. 

El fiscal general dels Estats Units assegura que la mort deixa "preguntes serioses que s'hauran de respondre":

El magnat va ser detingut el juliol passat acusat d'abusar sexualment de centenars de nenes. Hauria comès els delictes entre el 2002 i el 2005, tenia 66 anys i es declarava innocent.

Esbós de Jeffrey Epstein durant l'audiència als jutjats de Nova York (Reuters)

 

L'any 2008 ja s'havia enfrontat a acusacions similars a Florida, però un acord extraoficial amb el fiscal Barry Krisher de Palm Beach va permetre tancar la investigació.

El tracte va ser supervisat per l'aleshores fiscal de Miami, Alexander Acosta, que actualment és el secretari de Treball del govern de Donald Trump. Epstein es va declarar culpable de delictes menors, va ser condemnat a només 13 mesos de presó i va arribar a un acord econòmic amb les víctimes.

 

Una investigació periodística clau en el cas

La periodista Julie K. Brown, del diari Miami Herald i que ha portat el cas de nou a l'escena pública, va arribar a identificar fins a 60 víctimes dels presumptes abusos sexuals d'Epstein i ha aconseguit que expliquin la seva història una dècada després.

 

Una altra periodista nord-americana, Conchita Sarnoff, va escriure "TraffiKing" el 2016. El llibre destapa la vida d'Epstein, amb qui va tenir tractes a Nova York. Sarnoff està convençuda que no hi hauria un judici públic i amb testimonis pel "polítics" del cas.

Conèixer qui es beneficiava de la xarxa de menors, a banda d'Epstein, provocaria "un gran impacte", segons Sarnoff.

Segons la periodista, Epstein era amic de persones influents, com l'actual president Donald Trump, l'expresident Bill Clinton o el príncep Andreu d'Anglaterra, entre altres personalitats del món de la política i la cultura.

Trump i Epstein en unes imatges en una festa l'any 1992 (Reuters)

 

Amistat amb Trump

L'any 2002, quan encara no era president dels Estats Units, Trump va dir al New York Magazine que era amic d'Epstein des de feia 15 anys.

"És un tipus fantàstic. És molt divertit estar amb ell. Es diu inclús que li agraden les dones boniques tant com a mi, i moltes d'elles estan entre les més joves."

Des que es van conèixer els problemes legals d'Epstein, els advocats de Trump han intentat minvar la relació entre ells dos.

ARXIVAT A:
Menors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut