Una víctima d'Epstein acusa el príncep Andreu d'abús sexual: "Sap què va fer"
El príncep Andreu nega qualsevol relació amb els crims d'Epstein (REUTERS)

Una víctima d'Epstein acusa el príncep Andreu d'abús sexual: "Sap què va fer"

Una vintena de dones narren davant el jutge els presumptes crims sexuals del magnat Jeffrey Epstein, que es va suïcidar el 10 d'agost a la seva cel·la

RedaccióActualitzat

Una vintena de víctimes de Jeffrey Epstein, el magnat nord-americà mort a la presó mentre esperava el judici per abusos sexuals, narren les seves vivències davant del jutge. Entre els testimonis esfereïdors d'aquest dimarts, el de Virginia Giuffre, que va acusar el príncep Andreu de York, amic d'Epstein, de forçar-la a tenir relacions sexuals en tres mansions diferents el 2001.

Segons van declarar les víctimes, sovint les menors que Epstein captava es veien obligades a "satisfer" amics influents del milionari. Giuffre va assenyalar directament el tercer fill de la reina Elisabet II i en sortir li va adreçar aquest missatge:

"Sap exactament què va fer. I espero que acabi confessant."

 

Virginia Giuffre va acusar el príncep Andreu d'Anglaterra d'abusar d'ella (REUTERS)

La monarquia britànica nega les acusacions

Fa poc més d'una setmana, el príncep Andreu de York va negar categòricament estar implicat en el cas dels abusos d'Epstein. El diari Daily Mail va publicar unes imatges del príncep a la mansió del magnat el 2010 i el Palau de Buckingham va córrer per emetre un comunicat negant les acusacions.

Altres mitjans britànics han relacionat el tercer fill d'Elisabet II amb Epstein. El tabloide The Sun assegurava que el príncep anglès va convidar Epstein a una festa el 1999.


El calvari de les víctimes

La sala ha sentit relats colpidors i emocionats amb un mateix patró. El financer o les seves ajudants es fixaven en una menor d'entre 14 i 17 anys, la seduïen, adulaven i enganyaven amb la seva riquesa fins que al cap d'un temps, quan les portaven a una de les seves mansions, ell presumptament n'abusava, sovint com a esclaves sexuals.

El jutge del Tribunal de Nova York va escoltar el relat esfereïdor de les víctimes (REUTERS)


Moltes de les víctimes han explicat, de paraula o per escrit, com Epstein les havia contractat de molt joves amb l'excusa d'uns massatges, abans de forçar-les. Va ser el cas de Chauntae Davies:

"Buscava paraules però l'únic que vaig poder dir va ser un dèbil 'sisplau, para', però això encara semblava que l'excitava més. Va continuar violant-me i quan va estar satisfet es va anar a dutxar."

 

Judici obert tot i el suïcidi d'Epstein

El jutge de Nova York que instrueix el sumari ha escoltat la declaració de les víctimes malgrat la mort del que presumptament va abusar d'elles. El magnat es va suïcidar el 10 d'agost a la presó on esperava judici acusat de múltiples agressions sexuals contra menors entre els anys 2002 i 2005.

Els advocats valoren que se'ls hagi donat l'oportunitat d'escoltar els testimonis. Consideren que servirà per aclarir totes les circumstàncies davant el jutge Richard Berman en aquesta audiència insòlita abans que acabi el judici.

Les víctimes d'Epstein demanen que es faci justícia (REUTERS)


Moltes de les víctimes han reclamat que la justícia no les deixi de banda. La sessió va ser reparadora per elles, però encara falta molt perquè es faci justícia. "Que si crec que la seva mort ha estat un càstig apropiat? Absolutament no, no fa justícia a ningú i deixa moltíssimes preguntes sense resposta", deia Davies.

Totes comparteixen la frustració perquè com que Epstein és mort els crims del milionari quedaran impunes. D'aquí que moltes vulguin redirigir el cas contra les ajudants del milionari i, eventualment, contra algun dels seus amics influents, presumptament beneficiaris del seu tràfic de menors.

ARXIVAT A:
MenorsAssetjament sexual Estats UnitsJudicialAgressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut